X

Mor el periodista musical Àngel Casas a 76 anys

Va guanyar dos premis Ondas, la Creu de Sant Jordi i el Premi Antena d'Or de Televisió

01/10/2022

Mor el periodista musical Àngel Casas a 76 anys

El periodista musical i presentador de televisió Àngel Casas ha mort aquest dissabte a 76 anys. Ha informat d’aquesta notícia TV3, canal de televisió en el qual va treballar als anys vuitanta i on va ser un dels pioners dels ‘talk xous’. Feia anys que patia la malaltia rara calcifilaxis, per la qual es va haver de sotmetre a un trasplantament de ronyó i que va provocar que li amputessin les dues cames.

Al llarg de la seva carrera professional va ser guardonat amb dos premis Ondas l’any 1972 i va rebre la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya, la Creu Sant Jordi el 2007. A més, entre el 2008 i el 2014 va ocupar la direcció de Barcelona Televisió, càrrec que va guanyar per concurs públic.

Carrera professional

Casas va néixer el 17 d’abril de 1946 en el barceloní barri de Sants i va iniciar la seva trajectòria com a periodista a Ràdio Joventut. Posteriorment, va passar a la SER, cadena en la qual va presentar durant anys el programa “Trotadiscos” i en la qual va impulsar la revista musical Vibracions. Després d’un reeixit periple per canals de televisió, va tornar a aquesta cadena l’any 1986.

El 1977 va començar a l’espai “Programa” a TVE i va presentar i va dirigir “Musical Express” fins al 1983. Un any més tard, el 1984, varen començar les emissions de TV3 i el periodista va presentar en aquesta cadena el programa “Àngel Casas Show“, pel qual va guanyar el Premi Antena d’Or de Televisió el 1984.

En els anys noranta, tornà a TVE amb “Un dia és un dia“, “Tal qual“, “Els uns i els altres” i “Això és el que hi ha“. I l’any 2004 va pegar el bot, de nou, a TV3 amb “Totes aquelles cançons“, per tornar una altra vegada a TVE per a presentar a Catalunya el programa d’entrevistes “Senyores i senyors“.

01/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT