X

Mor Fernando ‘Estrella’, peça clau a ‘La Movida’ madrilenya i mallorquina

'Estrella' va ser membre fundador, juntament amb Antoni Socies i Rossy de Palma, del grup Peor imposible

08/02/2023

Mor Fernando ‘Estrella’, peça clau a ‘La Movida’ madrilenya i mallorquina

Miquel Garcia

L’instagram de Fernando ‘Estrella’ ens recorda com fa només uns dies, dilluns de la setmana passada, celebrava a Madrid juntament amb els seus amics la festa del seu 63è aniversari. Aquella festa però era, sobretot, una festa de comiat. Allà hi eren Pedro Almodóvar, Alaska, Carmen Machi i Paco León. L’actor i director que es va donar a conèixer pel seu paper a Aida, recordava l’esperit vital i lluitador que va tenir ‘Estrella’ fins al seu darrer alè: “un activista de la vida”, ha dit León.

Fernando ‘Estrella’, nascut a Utrera, Sevilla, va arribar a Mallorca després de conèixer Antoni Socies al servei militar. Plegats engegaren el grup Peor impossible, on participava també Rossy de Palma. Un projecte que els va col·locar a l’epicentre de ‘La Movida’ i que es va formalitzar amb anècdotes com la del gaspatxo de ‘Mujeres al borde de un ataque de nervios’, elaborat pel mateix Fernando Estrella.

Col·laborador habitual de Diabéticas Aceleradas, Fernando Estrella va ser un dinamitzador i protagonista de la cultura més transgressora. Damunt de l’escenari, davall o als fogons, on era habitual veure’l al Bar Flexas, que regentava amb la Terremoto de Alcorcón. La seva personalitat indomable el va dur també a ser protagonista del pregó de les Festes de Sant Sebastià de l’any 2020. Els darrers anys de la seva vida els ha passat a Utrera, on havia tornat per tenir cura de sa mare. Ara, que ja ha partit, en queda el seu llegat: viure la vida amb un somriure i en llibertat.

08/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris