X

Mor Georgie Dann, la icona de les cançons de l’estiu

L'autor de les mítiques cançons d'estiu durant la dècada dels 70 i els 80 ha perdut la vida als 81 anys

03/11/2021

Mor Georgie Dann, la icona de les cançons de l’estiu

Georgie Dann/EFE

Redacció

El reconegut cantant Georgie Dann ha mort a l’hospital Puerta del Hierro de Madrid, on havia de ser operat del maluc. L’autor de les mítiques cançons d’estiu durant la dècada dels 70 i els 80 ha perdut la vida als 81 anys. El primer gran triomf musical fou ‘El Casatschok‘ al 1969, però durant anys el seu èxit va continuar amb reconegudes cançons com són: ‘La barbacoa‘, ‘El Chiringuito‘, ‘El bimbó‘ o ‘Carnaval, carnaval’.

El seu nom real és Georges Mayer Dahan, però és reconegut arreu del món com a Georgie Dann amb més de 300 obres registrades com a compositor i lletrista. El cantant va néixer a París l’any 1940. La seva relació amb Espanya va començar al 1965, quan va representar el seu país al Festival del Mediterrani. Després començà una gira de dos anys per Amèrica Llatina i, en acabar, va tornar al nostre país on ha viscut fins a dia d’avui.

La petjada de Georgie Dann a les Balears

Alegres, revetleres i divertides. Així són les cançons de Georgie Dann. La seva música mai no falta a les revetles dels pobles d’arreu de les Illes. De fet, l’artista n’era un habitual en les festes populars celebrades durant els anys 70 i 80. Però la relació del cantant amb la nostra terra no acaba aquí. El videoclip de ‘Pachito Eche’ es va enregistrar a Menorca. En el vídeo s’hi identifica el Port de Maó i Cales Fonts, entre d’altres ubicacions de l’illa.

 

 

03/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris