L'escriptor, periodista, editor i crític d'art arianyer ha publicat obra durant més de 60 anys
Guillem Frontera (Ariany, 1945) començà a escriure de nin, gairebé com a mecanisme de defensa, tal com explicà ell mateix, fa anys, en una entrevista amb Llucia Ramis a ‘Això no és Islànda’.
L’escriptor arianyer guanyà el premi Joan Alcover de Poesia amb ‘El temps feixuc’, l’any 1966, i poc després, passà a la novel·la i aviat publicà ‘Els carnissers’, que va tenir un gran impacte social. El seu amic, l’escriptor i geògraf Climent Picornell, destaca l’originalitat i la visió de relatar els canvis del turisme a la Mallorca a finals dels anys 60. “Per primera vegada es feia una lectura crítica, àcida, del procés de canvi que hi havia hagut a Mallorca”.
Als anys 70, Frontera escriu ‘Tyrannosaurus”, un relat d’un nin intern a un seminari, en què es parla d’abusos sexuals. L’obra va ser censurada.
Amb pipella per detectar la tramoia dels canvis socials, l’escriptor publicà anys després el retrat de la corrupció política i social illenca a ‘Sicília sense Morts’, convertida després en sèrie.
Però a més, Frontera ha estat editor, crític d’art, galerista… Pere Antoni Pons, autor de ‘Paisatge canviant amb figura inquieta’, les memòries de Frontera, destaca que és un autor “extraordinàriament versàtil i d’obra molt heterogènia”. Diu “Tot ho va fer bé i tot ho va fer d’una manera personal, singular… va ser un home que sempre va anar a lloure”
Frontera era l’home que pensava que l’únic paradís perdut és el futur esguerrat, ha mort als 79 anys.
Segons fonts de la Guàrdia Civil, el succés ha ocorregut a les 17.45 hores en un establiment de menjar tradicional molt conegut