menorca

Mor la filòloga Aina Moll, figura clau de la normalització lingüística a Balears i Catalunya

Va continuar la feina del seu pare, Francesc de B. Moll, i la de mossèn Antoni M. Alcover, en els dos darrers volums del DCVB

Mor+la+fil%C3%B2loga+Aina+Moll%2C+figura+clau+de+la+normalitzaci%C3%B3+ling%C3%BC%C3%ADstica+a+Balears+i+Catalunya

Ha mort Aina Moll als 88 anys, professora i filòloga, figura central de la cultura i la normalització del català a les Balears i Catalunya, on va ser directora general de Política Lingüística i coordinadora.

Nascuda a Ciutadella l’agost del 1930, Aina Moll és, amb el seu germà, la principal continuadora de la tasca editorial de son pare, Francesc de Borja Moll, autor del Diccionari Català-Valencià-Balear (DCVB) que encara ara és utilitzat per nombroses generacions als territoris catalanòfons. La primogènita de Borja Moll va col·laborar en els dos darrers volums de l’obra.

Moll fou directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya durant 8 anys i, després, va tornar a les Illes com a assessora lingüística del Govern. La filòloga ens deixa una àmplia trajectòria dedicada a la normalització lingüística. El conseller de Cultura de Menorca, Miquel Àngel Maria, ha volgut recordar la biografia que va escriure de son pare, ‘La fidelitat tossuda’, un títol que, segons Maria, també és aplicable a ella.

Una dedicació que es va plasmar quan va fundar, juntament amb altres socis, l’Obra Cultural Balear (OCB). Autora de nombrosos articles i llibres de text, és recordada com a referent de l’estudi i l’ensenyament de la llengua.

Entre altres reconeixements a la seva tasca, va ser reconeguda pel Govern amb el Premi Ramon Llull el 1997. El 2015, el Consell de Mallorca li va concedir la seva Medalla d’Or.

La presidenta del Govern, Francina Armengo, així com altres personalitats han expressat el seu condol a la família.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

DIRECTE: IB3 notícies


més contingut relacionat

‘Festes sí, Residus no’, la iniciativa de Sant Lluís per incrementar el reciclatge

L'objectiu és reduir la producció de residus durant les festes que se celebren el 24 i 25 d'agost

La zona verda per a residents de Maó confon els visitants i els genera multes

La màquina els permet treure tiquets, però després es troben amb la sorpresa d'una sanció