X

Mor l’escriptora Almudena Grances a 61 anys

Nascuda a Madrid en 1960, Grandes es va donar a conèixer l'any 1989 gràcies a 'Las edades de Lulú', una obra que va guanyar el Premi Sonrisa Vertical, a l'editorial Tusquets, i que fins i tot va ser adaptada al cinema per Bigas Lluna

27/11/2021

Mor l’escriptora Almudena Grances a 61 anys

EFE/Pablo Martín

L’escriptora Almudena Grandes, una de les figures de la literatura espanyola més conegudes al país, ha mort aquest dissabte a 61 anys, a causa d’un càncer, segons ha informat l’Acadèmia de Cinema.

Nascuda a Madrid en 1960, Grandes es va donar a conèixer l’any 1989 gràcies a ‘Las edades de Lulú’, una obra que va guanyar el Premi Sonrisa Vertical, a l’editorial Tusquets, i que fins i tot va ser adaptada al cinema per Bigas Lluna. A més, Grandes era patrona d’honor de la Fundació Acadèmia de Cinema.

Les seves novel·les ‘Te llamaré viernes’, ‘Malena es un nombre de tango’, ‘Atlas de geografía humano’, ‘Los aires difíciles’, ‘Castillos de Cartón’, ‘El corazón helado’ i ‘Los besos en el pan’, juntament amb els volums de contes ‘Modelos de mujer’ i ‘Estaciones de paso’, la van convertir en un dels noms més consolidats i de major projecció internacional de la literatura espanyola contemporània.

A més, moltes de les seves obres han estat portades a la pantalla gran. En 2010, va publicar ‘Inés y la alegria’, que va guanyar el Premi de la Crítica de Madrid, el Premi Iberoamericà de Novel·la Elena Poniatowska i el Premi Sor Juana Inés de la Creu), primer títol de la sèrie Episodis d’una Guerra Interminable.

Després d’aquesta publicació van venir ‘El lector de Julio Verne (2012), ‘Las tres bodas de Manolita’ (2014), ‘Los pacientes del doctor García’ (2017; Premi Nacional de Narrativa) o ‘La madre de Frankenstein’ (2020), entre altres.

Grandes també escrivia a ‘El País’ una columna en la qual ja va anunciar que patia un càncer diagnosticat durant una revisió rutinària.

27/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris