espanya

Mor un nadó a Girona pel mateix bacteri que els dos prematurs morts al Vall d’Hebron

El nounat de 24 setmanes era un prematur extrem

Mor+un+nad%C3%B3+a+Girona+pel+mateix+bacteri+que+els+dos+prematurs+morts+al+Vall+d%27Hebron

Un nadó prematur nascut a les 24 setmanes de gestació ha mort a Girona per una infecció bacteriana. És la mateixa que va causar la mort, fa uns dies, d’altres dos nounats a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Segons el Departament de Salut de la Generalitat, s’ha detectat la presència del bacteri “Klebsiella” en altres dos prematurs ingressats al mateix hospital gironí. Els menuts estan aïllats encara que no han desenvolupat cap malaltia. La Unitat de Neonatologia ha declarat la presència d’un brot del bacteri i ha extremat les mesures de control per reduir el risc de contagi i identificar-ne el possible focus.

El bacteri causant de la mort viu al tub digestiu, encara que es troba a qualsevol lloc del medi ambient. Entre els factors de risc per contraure el “Klebsiella pneumoniae” figura la prematuritat, per la qual cosa les unitats de neonatologia són espais on es poden detectar brots.

A la Vall d’Hebron n’hi ha vuit amb les mateixes circumstàncies. Els dos nadons morts van néixer amb 24 setmanes i 680 grams de pes i 25 setmanes i 485 grams.

Els responsables de l’hospital van estimar com a hipòtesi més probable del contagi la manipulació creuada dels nadons per part de persones o objectes contaminats i van descartar que l’origen del focus fos ambiental.

Disculpau, els comentaris es troben tancats

darrers sumaris


més contingut relacionat

Troben les restes del pilot de l’Exèrcit de l’Aire mort dijous a Múrcia

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha anunciat que es farà una investigació independent de l'accident que permetrà conèixer les...

Nou accident d’un avió de l’Exercit de l’Aire

Ha mort el pilot, el comandant Eduardo Fermín Garvalena

Oriol Junqueras i Raül Romeva sortiràn de la presó 3 dies a la setmana per treballar

Tots dos podran sortir sis hores cada dia de dilluns a divendres

Ascendeixen a 22 els casos positius de COVID-19 arreu de l’Estat

Tots els positius presenten simptomes lleus, llevat d'un malalt ingressat a Madrid