X

Mor Vicenç Fontestad, Sente, bateria de Ja t’ho diré

Ha finat als 66 anys després d’una llarga malaltia

13/11/2023

Mor Vicenç Fontestad, Sente, bateria de Ja t’ho diré

Els Ja t'ho diré van rebre el premi per la seva trajectòria als Endrerrock de la Música Balear l'any 2022.

El bateria Vicenç Fontestad, Sente, el bateria de la històrica formació menorquina Ja t’ho diré ha mort aquest dilluns als 66 anys després d’una llarga malaltia. El músic ciutadellenc també va ser bateria de l’Orquestra Sifasol i de l’Orquestra Aquarel·la de Girona, així com dels grups Nura i Bundrell Glek. Des de feia 10 anys va ser mànager del grup Obeses, que ha enviat un missatge de condol a les seves xarxes.

Un home discret, però possiblement referent en aquesta banda que en el ritme va tenir un tret diferencial juntament amb l’autenticitat de les lletres que interpretava Cris Juanico. Darrere d’ell queda una llarga trajectòria d’èxits amb la seva firma. Un artista honest i generós que va néixer a Ciutadella al 1957. De fet era el més gran dels Ja t’ho diré i, per tant, era el que més experiència musical i extramusical tenia quan la banda va començar a rodar, a l’any 1986. Entre altres coses, havia fet teatre, ràdio, havia format part de l’Orquestra Sifasol, i també havia estat auxiliar de farmàcia. Amb la banda menorquina va gravar un total de cinc treballs d’estudi, dues maquetes i un doble àlbum en directe. Fins que deixaren els escenaris al 2003 amb un darrer concert a Ciutadella. Des d’aleshores, com deia ell, mai no havia perdut el ritme.

La revista Enderrock, que va premiar la banda menorquina per la seva trajectòria en l’edició dels premis a la Música Balear de l’any passat, recordava que coincidint amb l’últim disc de la banda, Sente va començar a alternar la seva faceta de músic amb les tasques de promoció de Música Global, i com a mànager, va fundar la seva pròpia companyia Imés Management l’any 2013, amb la qual va representar diverses formacions com Obeses, The Hanfris Quartet o Leonmanso, entre d’altres.

13/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris