societat

Mortaldat massiva d’ostres vermelles a la mar balear

Els experts alerten que, de cada vegada, aquests episodis de mortaldat massiva seran més freqüents a la Mediterrània


Col·lectius ecologistes i submarinistes observadors de la mar han alertat de la mortaldat massiva d’ostra vermella a la costa de les Illes Balears. Una mortaldat que sembla que també afecta les espècies Arca barbata i d’Arca de Noè, aquest darrer també anomenat peu de cabrit.

Es desconeix què causa la mort dels mol·luscs. Del Laboratori d’Investigacions Marines d’Andratx (LIMIA) de la conselleria d’Agricultura i Pesca n’estan assebentats i demanen als submarinistes que si troben exemplars vius en llocs on hi ha closques abundants, les recullin per poder analitzar-los. Expliquen que analitzar aquests animals és l’única manera de trobar el causant de la mortaldat.

Precisament, Amalia Grau del LIMIA, és una de les científiques que identificà el patogen que ha causat la pràctica desaparició de les nacres a tota la Mediterrània.

Ella explica que el canvi climàtic, amb la pujada de la temperatura marina i l’augment de ciruclació de vaixells que ajuden a transportar els patogens provocaran de cada vegada més episodis de morts massives.


De 500.000 nacres vives a les Illes a només 6 en tres anys

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’estafa de l’asfalt arriba a Mallorca

Aquesta modalitat delictiva consisteix en oferir un camió d'asfalt  que ha sobrat d'una obra propera a un preu molt econòmic, per després demanar-ne més doblers

Una motorista resulta ferida de gravetat en un accident a la rotonda del parc aquàtic d’Aqualand

La dona va caure a la cuneta a diversos metres i a una zona d'accés difícil

El risc extrem d’inundació a Sant Llorenç es manté intacte tres anys després

La reparació dels 14 punts negres que varen originar la gran inundació es manté bloquejada per diferències entre les administracions...

El congrés d’hidroaviació del Port de Pollença acaba amb casolada

Es vol promoure a Mallorca com a seu de la futura Federació Europea d'Hidroaviació