societat

Mortaldat massiva d’ostres vermelles a la mar balear

Els experts alerten que, de cada vegada, aquests episodis de mortaldat massiva seran més freqüents a la Mediterrània

Mortaldat+massiva+d%27ostres+vermelles+a+la+mar+balear

Col·lectius ecologistes i submarinistes observadors de la mar han alertat de la mortaldat massiva d’ostra vermella a la costa de les Illes Balears. Una mortaldat que sembla que també afecta les espècies Arca barbata i d’Arca de Noè, aquest darrer també anomenat peu de cabrit.

Es desconeix què causa la mort dels mol·luscs. Del Laboratori d’Investigacions Marines d’Andratx (LIMIA) de la conselleria d’Agricultura i Pesca n’estan assebentats i demanen als submarinistes que si troben exemplars vius en llocs on hi ha closques abundants, les recullin per poder analitzar-los. Expliquen que analitzar aquests animals és l’única manera de trobar el causant de la mortaldat.

Precisament, Amalia Grau del LIMIA, és una de les científiques que identificà el patogen que ha causat la pràctica desaparició de les nacres a tota la Mediterrània.

Ella explica que el canvi climàtic, amb la pujada de la temperatura marina i l’augment de ciruclació de vaixells que ajuden a transportar els patogens provocaran de cada vegada més episodis de morts massives.


De 500.000 nacres vives a les Illes a només 6 en tres anys

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un terç dels metges de Menorca fa vaga per evitar que titulats sense experiència puguin cobrir les places vacants

Simebal demana que s'accelerin les homologacions dels facultatius extracomunitaris, que són un terç dels que treballen a Menorca

Un 80% dels metges secunden la vaga a les Balears, segons Simebal

Demanen que es retiri el decret que permet la contractació de professionals sense l'especialitat corresponent