X

Moviment Sumar té fins al 9 de juny per formar coalicions

La plataforma liderada per Díaz s'ha registrat com un partit instrumental per facilitar la confluència a l'esquerra del PSOE

31/05/2023

Moviment Sumar té fins al 9 de juny per formar coalicions

Yolanda Díaz a Palma quan va presentar la plataforma Sumar el passat mes de gener.

Redacció

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ja ha constituït de manera oficial el partit Sumar amb vista a les eleccions generals del 23J. La plataforma liderada per Díaz s’ha registrat com un partit instrumental amb el nom ‘Moviment Sumar’, per facilitar la confluència a l’esquerra del PSOE. Sumar, Podem i altres partits de l’esquerra tenen fins al dia 9 de juny per formar una coalició.

A Twitter, la formació ha escrit textualment que “estan preparats per a les eleccions. Que constituiran un partit instrumental que sigui el cor ciutadà del projecte i presentar-se amb garanties al 23J” i han afegit que avançaran en una confluència amb tothom qui comparteixi l’horitzó de país. Un tuit en què la formació acabava dient “volem que Yolanda Díaz sigui presidenta”. Mentrestant, Díaz ha reconegut també a Twitter “que les coses s’han de fer d’una altra manera, sense distraccions”.

Esquerra Unida ja ha confirmat que anirà a les eleccions generals amb Sumar. El líder de la formació, Alberto Garzón, ha piulat a Twitter que Sumar i la candidatura de Yolanda Díaz són la millor oportunitat per oferir aquest projecte de país i guanyar les eleccions generals”. Per això, ha dit que no s’ha de perdre ni un minut i que s’ha de treballar unitàriament dins Sumar.

Notícies relacionades >

31/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris