X

Multen 114 persones amb 6,8 milions d’euros per celebrar una festa privada il·legal durant la pandèmia

Va tenir lloc a la barriada de Son Vida, a Palma, el 21 d'agost del 2021, quan hi havia restriccions i la llei prohibia aquest tipus de trobades

12/10/2022

Multen 114 persones amb 6,8 milions d’euros per celebrar una festa privada il·legal durant la pandèmia

/ Marcela Laskoski.

Redacció

Sanció de 6,8 milions d’euros per una festa privada il·legal celebrada a Palma durant la pandèmia. El Govern ha comunicat 114 persones, les quals varen assistir, que s’enfronten a una multa de 60.000 euros cadascuna. Els fets varen tenir lloc a la barriada de Son Vida el mes d’agost de l’any passat, quan la llei prohibia aquest tipus de trobades. IB3 Ràdio ha tengut accés a les denúncies que s’han començat a notificar aquests dies.

La majoria d’assistents a la festa privada eren joves de Mallorca, però també n’hi havia procedents de la Península. Cap a les tres i mitja de la matinada del 21 d’agost del 2021, una patrulla de la policia local de Palma es va personar a l’habitatge, de lloguer vacacional, per interposar les denúncies.

Cal recordar que el juliol del 2020 el Govern havia aprovat un decret per impedir l’organització d’esdeveniments sense control a finques privades. Aquesta normativa preveia sancions de fins a 600.000 euros per persona en cas d’incompliment. En qualsevol cas, el fet d’haver estat denunciat no implica necessàriament que s’acabi pagant la multa, perquè existeix la possibilitat de recórrer-hi.

Així mateix, els que no ho facin, o no tenguin èxit en les al·legacions, disposen d’un període de pagament voluntari, en què se’ls aplica una reducció del 40%. És a dir, en aquest cas, acabarien pagant 36.000 euros.

12/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris