X

Multes de 600 euros a 18 viatgers internacionals per arribar a Palma sense una PCR negativa recent

Tots es van haver de sotmetre's a una prova i totes van sortir negatives

24/11/2020

Multes de 600 euros a 18 viatgers internacionals per arribar a Palma sense una PCR negativa recent

Des d’aquest dilluns, tothom que viatgi a Espanya des de 65 països de risc han d’aportar el document per demostrar que s’han fet la PCR i ha sortit negativa. Dels quatre vols que ahir arribaren a Palma tres procedien d’Alemanya i un de Suïssa. En total, 18 persones no presentaren la documentació com tocava. La majoria, perquè la PCR que presentaren se l’havien feta més de 72 hores abans. Se’ls va fer una prova d’antígens i va sortir negativa. Ara, aquestes persones s’exposen a una sanció de 600 euros. Les multes van dels 600 als 3.000 euros per a infraccions lleus, i de 3.000 als 60.000 per a infraccions greus.

Son Sant Joan ja compta amb 25.600 test d’antígens, mentre que el Ministeri de Sanitat ha destinat 8.800 proves ràpides per a l’aeròdrom de Menorca i altres 8.800 per al d’Eivissa.

Per a realitzar aquests test, s’han habilitat tres sales a l’Aeroport de Palma. Una d’elles per a dur a terme les proves; una altra, per a esperar els resultats; i la tercera, per a aïllar a aquells pacients que donin resultat positiu. Els controls sanitaris a Son Sant Joan es troben just abans que els passatgers arribin a la sala de recollida d’equipatges. Dues empreses subcontractades per AENA s’encarreguen dels controls primari i secundari baix la supervisió de Sanitat Exterior. Els passatgers derivats al control secundari són aquells que presenten símptomes compatibles amb la COVID19 i que requereixen d’un examen mèdic més exhaustiu.

La PCR negativa, que s’exigirà als viatgers que arribin per vaixell o avió, se suma als controls sanitaris que ja es duen a terme actualment a tots els passatgers internacionals en els punts d’entrada, entre el que es troba el control de temperatura i el control visual.

D’aquesta manera, la novetat és que dins del Formulari de Control Sanitari que tot passatger ha d’emplenar abans de la seva entrada al país es recollirà a partir d’ara una pregunta sobre si disposa d’una PCR negativa realitzada en les 72 hores prèvies a l’arribada a Espanya.

El document haurà de ser l’original, redactat en espanyol o anglès i podrà ser presentat en format paper o electrònic.

24/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris