espanya

Multes de fins a un milió d’euros per infringir els límits de la publicitat del joc

El Consell de Ministres ha aprovat el reial decret que regula la publicitat de les apostes en línia i els jocs d'atzar, als mitjans de comunicació


El reial decret prohibeix la publicitat del joc en tots els suports, incloses les xarxes socials, a excepció de la televisió i la ràdio on es permet entre la una i les cinc de la matinada. Les empreses d’apostes en línia i jocs d’atzar tampoc no podran patrocinar esdeveniments ni clubs esportius. Tampoc, emetre bonificacions per captar clients. L’incompliment del reial decret aprovat avui pel Consell de Ministres suposarà multes de fins a un milió d’euros i la suspensió d’activitat durant un màxim de sis mesos.

Segons el Ministre de Consum Alberto Garzón, fa nou anys que es va aprovar la Llei del joc i fins ara no hi havia cap tipus de regulació per a la publicitat sent segons Garzón “una sort de llei de la selva.”

El Consell de Ministres també ha aprovat aquest dimarts el projecte de reforma de la Llei de la Cadena Alimentària, per adaptar-la a la directiva europea sobre pràctiques comercials deslleials, que repercuteixen negativament en els preus per als agricultors.

El ministre d’agricultura, pesca i alimentació, Luis Planas, ha explicat que els objectius de la reforma son: una major transparència en el funcionament dels preus, un equilibri entre tots els implicats (productors, supermercats i industria) i protegir al “més dèbil, l’agricultor.”

Aquesta és la tercera vegada enguany que el Consell de Ministres examina la Llei de Cadena Alimentària, el primer ajust va ser el mes de febrer com a reacció a les mobilitzacions dels agricultors i ramaders per reivindicar una remuneració justa. El mes de juny es va presentar l’avantprojecte de llei, en una primera lectura.

La nova Llei de Cadena Alimentària podria entrar en vigor el primer de novembre del 2021.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Detinguts cinc tripulants d’una narcollanxa carregada amb 2.000 quilos d’haixix

Un helicòpter de la Policia Nacional va perseguir l'embarcació durant cinc hores

Sánchez adverteix que es produirà una nova etapa crítica de la pandèmia

Segons el president del govern espanyol, l'objectiu és continuar davallant la incidència acumulada de contagis

El PP reclama 15 milions d’euros dels pressupostos de l’Estat per a Campos, Santanyí i Ses Salines

Els populars han registrat esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat de 2021

El pla de vacunació d’Illa: 3 fases per vacunar 15 grups de població en mig any

En la primera etapa de la vacunació es vacunarà a 2,5 milions de persones. Els primers a rebre les dosis,...