X

Munar gaudirà en breu d’un règim de semillibertat

L'expresidenta del Consell de Mallorca ha sabut que obté el tercer grau penitenciari mentre estava de permís

22/10/2020

Ana Rubio

Set anys després d’ingressar a la presó, Maria Antònia Munar obté el tercer grau penitenciari. Serà traslladada al Centre d’Inserció Social de Palma i, en principi, només hauria d’anar a dormir. A més, continuaria gaudint dels permisos que té des de fa dos anys. De fet l’expresidenta del Consell de Mallorca estava de permís quan li han comunicat que l’Audiència Provincial li concedeix el tercer grau. En contra del criteri del Centre Penitenciari, que optava per mantenir-la en segon grau, el tribunal ha acceptat els arguments de la Fiscalia i de la seva defensa que reclamaven que l’expresidenta del Consell insular passi a un règim de semillibertat. Al seu infome, el fiscal destacava el temps que ja ha passat a la presó, que fa temps que gaudeix de permisos sense incidències i, sobretot que, al mes de setembre, va abonar més de mig milió d’euros al Consell de Mallorca, la institució perjudicada pels delictes que va cometre. A aquests arguments, l’advocat de Munar afegia el seu bon comportament a la presó, on participa en nombrosos cursos i activitats.
En aquests moments, Munar ja ha abonat el 19% de les seves responsabilitats civils que superen els 5 milions d’euros i ha complit la meitat d’unes condemnes que, en total, sumen 14 anys de presó.
L’expresidenta del Parlament havia estat condemnada a 5 anys i mig de presó pel cas Maquillatge, a 6 per la requalificació de Can Domenge i a 2 i mig més quan fou declarada culpable per l’adjudicació d’un projecte vinculat al mateix terreny de Can Domenge. Després d’aquestes condemnes, Munar va afrontar altres dos judicis en els quals es va declarar culpable, evitant sumar més anys de presó.

22/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris