política

9 municipis balears encara tenen dubtes sobre qui governarà

A Palma, segons Antoni Noguera s'ha arribat a un principi d'acord amb el PSIB-PSOE en acceptar-se el redimensionament del tram 1 de la Via Connectora

9+municipis+balears+encara+tenen+dubtes+sobre+qui+governar%C3%A0

Manca una setmana per la constitució dels ajuntaments de les Illes i a nou municipis de l’arxipèlag encara no és clar qui conformarà l’equip de govern. Tot i que els pactes estan ben perfilats a llocs com Ciutadella, Manacor o Inca, pobles com Maó, Llucmajor, Sant Antoni de Portmany o sa Pobla, per citar-ne alguns exemples, encara són dubtosos.

Els dubtes s’esvaeixen a Palma, on segons el candidat a la batlia de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, s’ha arribat a un principi d’acord amb el PSIB-PSOE, en acceptar-se el redimensionament del tram 1 de la Via Connectora. Al pacte s’hauria de sumar Podem.

A Felanitx, ja s’ha confirmat també el pacte entre les forces del PSIB-PSOE, el Bloc i El Pi, un document que serà firmat dimarts. Aquestes formacions varen governar el passat mandat i tornen a enviar a l’oposició el Partit Popular.

Hi ha, però, 9 municipis on els dubtes encara sobrevolen la casa consistorial. És el cas de Sant Antoni de Portmany, on Proposta per Eivissa, que té la clau del govern, no donarà a conèixer fins hores abans de la constitució de l’Ajuntament si decanta la balança cap a la dreta o cap a l’esquerra.

Una situació semblant es produeix, també, a Alcúdia, on el PSIB-PSOE va ser la força més votada, o a Andratx, on va guanyar el PP. Però El Pi encara no ha confirmat si s’obri a pactar amb les forces d’esquerres o, pel contrari, aposta per la dreta.

A sa Pobla, el PP va ser la força més votada però Independents i MÉS pretenen reeditar el pacte del passat mandat. El Pi, que té la clau, defensa un equip sòlid amb un únic batle els 4 anys. A Llucmajor, amb presència de 21 regidors de 9 forces polítiques diferents, les possibles combinacions són encara massa obertes. A Porreres, El Pi ha guanyat però ha perdut la majoria absoluta, i ara pot optar per governar amb el PSOE-PSIB, el PP o MÉS per Mallorca.

A Pollença, Unió Mollera Pollencina decidirà dilluns si dona suport a Junts Avançam, coalició del PSIB-PSOE, MÉS i Esquerra Republicana, amb qui han governat fins ara, o li donen la vara de comandament a Tots per Pollença.

A Maó, governarà un pacte d’esquerres, però hi ha una certa fricció entre el PSIB-PSOE i Ara Maó, que han invertit els seus suports respecte del mandat anterior, sobre qui ha de ser-ne el batle o batlessa.

Quant al Consell de Formentera, que és també l’Ajuntament, l’acord està pendent que Gent per Formentera accepti la proposta del PSIB-PSOE de compartir la presidència del Consell i l’acte de diputat al parlament autonòmic, cada formació dos anys.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Alaior, primer municipi a aprovar les retribucions i dietes dels membres de la corporació

El PP defensa que l'acord suposa un estalvi del 2% en el sous dels polítics; Junts per Lo l'acusa d'emprar...

Els grups de l’oposició critiquen el discurs d’Armengol

A hores d'ara la incògnita és què votarà demà El Pi

Francina Armengol ja ha pronunciat el seu discurs a la primera sessió d’investidura

La socialista ha anunciat mesures per controlar els preus dels lloguers i també el turisme d'excessos

El nou equip de govern de Cort s’apuja el sou

Entre tots, cobraran mig milió d'euros anuals més que durant la passada legislatura