Els municipis costaners quadrupliquen les tones de fems durant la temporada alta

En els darrers 7 anys, la recollida d'envasos ha augmentat en 7.000 tones a l'illa

Els+municipis+costaners+quadrupliquen+les+tones+de+fems+durant+la+temporada+alta

Els municipis costaners quadrupliquen les tones de fems durant la temporada alta. El Consell de Mallorca ho atribueix a l’increment de població que experimenten els nuclis turístics durant l’estiu. En els darrers 7 anys, la recollida d’envasos ha augmentat en 7.000 tones a l’illa.

A Mallorca, varen recollir-se l’any passat més de 17.000 tones d’envasos per a reciclar. És un 60% més de les que es varen recollir el 2010. Aquestes són dades del Consell de Mallorca sobre la recollida selectiva.

Segons la institució insular, aquest augment s’explica per l’increment poblacional a l’arxipèlag, però també per a l’evolució del reciclatge durant aquests darrers anys. En aquest sentit, el Consell de Mallorca fa una lectura optimista de les dades.

Amb tot, els municipis costaners quadrupliquen els seus residus a l’estiu, a causa de l’augment de visitants. Així, per exemple, a Calvià les tones de plàstics s’han incrementat aquest juny 86 tones respecte al gener. Molt diferent és el cas de sa Pobla, un municipi d’interior i amb escassa afluència turística, que registra un augment de recollida d’envasos, entre l’hivern i l’estiu, molt inferior.

Les dades generals de recollida selectiva, així mateix, indiquen que Marratxí, Inca i Llucmajor són les poblacions de Mallorca que menys reciclen. En canvi, Esporles i Valldemossa són els pobles més ecològics. El rànquing de reciclatge per municipis ja es pot consultar a la web del Consell insular.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Evacuen unes hores un hotel de Palma per un incendi

El foc ha afectat la novena i la dècima planta de l'establiment de Son Armadans, ha informat el 061, que també ha confirmat que ningú s'ha fet mal

Alerta a totes les Illes per fenòmens costaners

Les temperatures se situaran entre els 14-15 graus i el cops de vent seran d'entre 40 i 60 km/hora