X

Muro demana a l’IMAS que assumeixi la gestió de la residència municipal

L'Ajuntament hi ha de destinar 800.000 euros anuals per mantenir-ne els serveis

11/12/2023

Muro demana a l’IMAS que assumeixi la gestió de la residència municipal

La residència municipal de Muro té un sobrecost anual de 800.000 euros, i l’Ajuntament ha demanat a l’IMAS que n’assumeixi la gestió. Per altra part, segons el sindicat Comissions Obreres, el personal que hi fa feina no és suficient, i han d’assumir més càrrega de feina i no cobren les hores.

La Residència municipal Reina Sofia de Muro dona servei a 40 usuaris i no es pot autofinançar. El Consistori hi ha d’invertir cada any 800.000 euros per mantenir els serveis i ha demanat a l’IMAS que n’assumeixi la gestió. Només en alimentació han passat a pagar de 90 a 160 mil euros anuals per mor de l’encariment de preus, i necessiten que l’administració se’n faci càrrec.

Segons el sindicat Comissions Obreres, amb un pressupost tan ajustat, s’han hagut de suprimir despeses. Denuncien que els treballadors fan més hores que les estipulades i que no tenen personal suficient per cobrir baixes i vacances, a més d’anunciar mobilitzacions si la situació no millora.

Des de l’IMAS, s’han compromès a incloure la Residència de Muro dins el pla d’integració previst per aquesta legislatura, però no poden definir terminis, donat que no és la única amb aquesta situació. Pollença i Campos també han demanat que el Govern assumeixi la gestió de les residències municipals pels mateixos motius, per tant la integració s’haurà de fer de manera esglaonada i no poden definir terminis.

11/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris