cultura

Música Nostra: 40 anys dedicats a la música folklòrica

El grup ho va celebrar anit passada amb un concert a Ses Voltes, a Palma

M%C3%BAsica+Nostra%3A+40+anys+dedicats+a+la+m%C3%BAsica+folkl%C3%B2rica

Música Nostra, una de les formacions de música popular més importants de la història recent, va celebrar anit passada el seu 40 aniversari. Quatre dècades de treball per revifar i consolidar la música folklòrica mallorquina.

La seva aportació al repertori tradicional ha estat decisiva per mantenir la música d’arrel. Ho celebraren a Ses Voltes a Palma, en un concert emmarcat dins el cicle Cançons de la Mediterrània, que enguany arriba a la seva trenta-cinquena edició.

Com era habitual, als seus concerts els balladors i balladores botaren i dibuixaren rotlos mentre recitaven l’extens repertori d’aquest grup de música, ja històric. Mentrestant, sobre l’escenari, la complicitat entre els músics va ser absoluta.

“Per nosaltres era important fer temes nous, engrandir el repertori de la música popular, perquè qualque dia aquestes cançons arribin a ser populars. I de fet, és molt guapo veure que quan la gent balla, canten les nostres cançons”, assegura Miquela Lladó.

Una formació que al llarg d’aquests 40 anys, ha patit diverses modificacions, però que malgrat tot, Miquela Lladó ha aconseguit mantenir viva.

“És una combinació de música tradicional i popular, que s’han d’entendre de la mateixa manera. I després, hi ha d’haver una química entre les persones que mos ajuntam i ho hem aconseguit”, diu la cantant.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

“It’s About Time”: una reivindicació de la creativitat artística

Les pintores Marika Rosenius, Sandra J. Carl i el dissenyador de rellotges Christian Moriggi protagonitzen aquesta exposició col·lectiva

Els cinemes es recuperen després del trasbals de la pandèmia

Els cinemes Augusta i Rívoli de Palma han obert amb una gran resposta per part del públic i la majoria...

El fotògraf Pau Font publica un llibre on retrata els dimonis de les diferents colles de les Illes

Un treball d'arxiu per conèixer els personatges de l'infern protagonistes dels correfocs

La Simfònica enceta temporada amb Jerónimo Rauch i un repertori basat en grans èxits de Broadway

L'orquestra ofereix aquest divendres una selecció de peces musicals de grans clàssics de Broadway, en què s'afegirà una banda de...