El millor de la història

El mallorquí es converteix en el primer tennista que aconsegueix 21 Grand Slams

30/01/2022

16

Final èpica la que ha guanyat Rafel Nadal avui horabaixa. Basta conèixer una dada: és el primer tennista que aixeca dos sets de desavantatge en la final de l’Obert d’Austràlia des de la gesta del local Roy Emerson en 1965.

Un imperial Medvedev en l’inici havia reduït al manacorí a una tímida versió tenística després de sumar un únic joc al servei, l’inaugural que va durar set minuts, sense concedir una pilota de trencament. Els dos primers sets han caigut del seu costat. En el primer set, amb dos breaks a favor del rus. 6-2 final. El segon Nadal ha millorat el seu joc, però tot i disposar de 5-3 al marcador i servei al seu favor, ha acabat cedint al tiebreak.

Ja en el tercer set, i després de tenir un 0-40 amb el seu servei en el 2-3, just quan més complicades semblaven les coses, ha aparegut la millor versió de Rafel Nadal. Joc i, al següent, un trencament que seria el que li acabaria donant la victòria parcial.

En el quart set s’han succeït els breaks i contrabreaks, donant la sensació de què la victòria podia anar a qualsevol dels dos costats, però el manacorí ha fet valer la seva major experiència i s’ha imposat amb el mateix resultat que al set anterior, 6 a 4.

Tot es jugaria en un cinquè i definitiu set. Ara pareixia Nadal el que s’encaminava cap a la victòria, però Medvedev, que ha complet un gran partit, no s’ha donat per vençut, aixecant situacions molt complicades. Però finalment Nadal s’ha emportat la victòria, gràcies sobretot a un break amb 5-5 al marcador i quan tot feia pensar en un nou tiebreak.

Rafel Nadal aconseguia així el seu Grand Slam número 21, superant d’aquesta manera a Federer i Djokovic, que es queden amb 20. Raqueta al terra, pilota a la graderia, llàgrimes als ulls, i un somriure de guanyador. De tennista amb el major nombre de títols de Gran eslam. De millor jugador de la història.