Nadal cau als quarts de final de Brisbane contra Jordan Thompson després d’una marató de tennis que duu el seu físic al límit

El manacorí s'ha imposat a la primera mànega per 7 a 5 i ha tudat 3 pilotes de partit a la segona, que s'ha resolt al tie-break. Al tercet, ha demanat assistència mèdica, però ha finalitzat el partit

05/01/2024

17

Al tercer partit s’ha aturat l’operació tornada, però la derrota d’aquest divendres permet extreure bones conclusions. Perquè augmenten les exigències, però no minven les il·lusions. Contra Thompson, número 55 del món que ha oferit un joc excels, Rafel Nadal ha recuperat el dramatisme èpic del passat i ha mostrat la positiva evolució en joc dels dies anteriors. L’enèsima versió del manacorí mostra un servei demolidor, que defensa amb solvència fins que l’australià li ha trencat al setè joc. Nadal sufoca l’incendi tot d’una i replica amb un contrabreak. Les forces s’igualen i quan el set transita pel 6 a 5 i servei de Thompson, Nadal ensuma l’oportunitat i el depredador competitiu que és no falla. Primer set a la butxaca després d’una hora i onze minuts de joc.

El segon parcial és d’una igualtat extrema, amb un nivell tenístic de molts de quirats. Bona mostra del repertori nadalià, una volea a la xarxa, sense mirar, evocant Laudrup a una pista de tennis. Màgia recuperada com avantsala de la primera oportunitat per tancar el partit. Amb 5-4, tuda l’ocasió restant, i el set viatja al tie-break. Nadal comença com un avió la mort sobtada, amb un 3 a 0 que Thompson neutralitza. Aquí, el campió de 22 Grand Slams ha acumulat dues pilotes més de partit, però el 6 a 4 que preveia un horitzó de semifinals ha quedat en no-res. Avui, a l’altre costat de la xarxa, ha comparegut un jugador amb una inspiració superior que s’ha quedat el tie-break i el set.

Al tercer parcial, la història s’ha complicat. i certs fantasmes han comparegut. No pel fet que Thompson aconsegueixi trencar el servei i col·locar-se 3-1, sinó perquè Rafel Nadal ha demanat assistència mèdica. Es queixa de mal a la part esquerra que tants de malsons ha generat i, finalment, parteix a vestidors per ser atès. Minuts després ha tornat, amb un llenguatge gestual que no transmet preocupació al seu entorn ubicat a la grada. El seu rendiment ha caigut de manera clara, però amb honor ha presentat les armes. Derrota per 6 a 3 després de 3 hores i 25 minuts de partit. Batalla com les antigues per evocar l’esperit que mai no caduca. Ara, prudència en espera de saber com està l’armadura.