X

Neix a Son Espases el primer nadó d’una mare refugiada ucraïnesa a les Balears

Natasha va fugir de la guerra embarassada de 8 mesos: "Ja ho teníem tot preparat per donar a llum al meu país"

02/05/2022

Neix a Son Espases el primer nadó d’una mare refugiada ucraïnesa a les Balears

Aquest dilluns hem conegut el primer nadó ucraïnès nascut a les Illes. La seva mare, na Natasha, va arribar a Palma fugint de la guerra embarassada de 8 mesos. 4 setmanes després ha donat a llum aquí el seu segon fill.

En Leonid va néixer fa 11 dies a Son Espases, va pesar 3 quilos 700 i està perfectament, com la seva mare. Cada dia envien fotografies i fan videocridades amb el pare, que ha hagut de quedar a Ucraïna com tots els homes entre 18 i 60 anys. “La guerra suposà un xoc per a tots. La decisió de sortir d’Ucraïna va ser molt dura, perquè ja ho teníem tot preparat per donar a llum allà, però entenem que havíem de prendre aquesta decisió”.

Na Natasha amb una altra filla adolescent i en Leonid viuen a l’Hospital de Sant Joan de Déu, on hi ha 40 refugiats ucraïnesos. “Ja havia estat aquí fa 4 anys. Coneixia Mallorca, l’estil de vida, el seu agradable clima i sabia que si partia d’Ucraïna havia de ser cap a un lloc conegut”, ha explicat Natasha.

La Creu Roja gestiona l’allotjament de 300 refugiats a les Balears i n’ha atès més de mil. A més, s’han resolt prop de 2.200 sol·licituds de protecció temporal.

02/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris