X

Nana ja fa feina, és la primera cussa assistencial per a persones amb autisme a Balears

Acompanyarà en Lluís, un nin de 8 anys

04/07/2020

Nana ja fa feina, és la primera cussa assistencial per a persones amb autisme a Balears

Nana és una Labrador retriever d’un any i mig venguda de Barcelona. Va aterrar a Mallorca fa tot just una setmana i té pensat quedar-hi a fer feina. És una cussa de l’Associació Discan, que s’encarrega d’ensinistrar cans assistencials. Ha vengut per acompanyar Lluís, un nin amb autisme, i la seva família. És el primer ca assistencial d’aquest àmbit que arriba a les Balears. Discan recorda la importància de respectar la cussa al carrer i de no distreure’l, ja que està fent feina.

Fa una setmana que les ensinistradores de l’Associació Discan treballen diàriament amb Lluís, un nin de 8 anys amb autisme, i Nana, la cussa que des d’ara l’acompanyarà i l’assitirà en el seu dia a dia. La primera setmana són d’adaptació a la casa, a la família i a l’entorn. Nana està educada des dels 8 mesos amb un ensinistrament de base i un d’específic. Dins l’entrenament específic, han ensenyat la cussa a aprendre a calmar en Lluís quan es posa nerviós o té una rabieta.

Avui, la peluda i Lluís han sortit junts al carrer per primera vegada des que es coneixen. Van lligats amb un arnès i a poc a poc descobreixen les passes de cada un. Ella està ensinistrada per aturar-se cada vegada que Lluís tengui l’impuls de córrer i això a ell, encara no el convenç. És qüestió de temps, paciència i pràctica que el vincle entre els dos es faci més real. Les pròximes setmanes acreditaran Nana perquè pugui acompanyar Lluís tot arreu i que finalment, l’un sigui el complement de l’altre.

04/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT