X

‘Negacionisme’, paraula triada com a neologisme de l’any per l’IEC

Cisgènere, monodosi o podcast han estat alguna de les paraules que també han estat molt votades en l'enquesta feta per l'IEC i la Universitat Pompeu Fabra

20/12/2021

‘Negacionisme’, paraula triada com a neologisme de l’any per l’IEC

Un neologisme és una paraula que, tot i que la gent la fa servir, no surt als diccionaris. O no hi surt amb el significat que darrerament ha adquirit a causa d’un fet concret. L’Institut d’Estudis Catalans ha fet una enquesta per triar el neologisme de l’any. A la votació hi han participat més de 8.000 persones, i la paraula que ha rebut més vots, ‘Negacionisme‘.

Una paraula que ha cobrat un nou significat des que començà la pandèmia, i sobretot des que s’inicià la campanya de vacunació contra la covid principalment per manifestacions en contra de la vacuna.

Sense cap dubte, segons la veu del carrer, és una paraula prou coneguda per incloure-la al diccionari. Si la votació es fes per franges d’edat, el resultat però, seria ben diferent. Segons les enquestes de l’IEC i la Universitat Pompeu Fabra, entre els joves de 10 i 30 anys, el neologisme que hauria guanyat seria ‘Cisgènere‘ (persona en què el sexe assignat coincideix amb la identitat sentida). Entre la població més gran hauria sortit ‘Monodosi‘.

I s’ha de dir que, en segon lloc i amb només 20 vots de diferència, la segona paraula més preferida enguany ha estat ‘Podcast‘.

20/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris