X

Negociacions a contra rellotge per aconseguir aprovar els pressupostos de la Comunitat

L'aritmètica és aquesta: Marga Prohens necessita majoria. S'aconseguiria si se sumen els vots favorables de PP i el seu soci, VOX

16/12/2023

Negociacions a contra rellotge per aconseguir aprovar els pressupostos de la Comunitat

Negociacions a contra rellotge per aconseguir aprovar la setmana que ve els pressupostos de la Comunitat per a l’any que ve. De moment, no hi ha res tancat i tot depèn de les negociacions entre PP i VOX per aconseguir el suport dels diputats de la formació d’Idoia Ribas. El Govern però no preveu un altre escenari que no sigui que la setmana que ve s’aprovin els comptes.

Cita clau dimarts al Parlament, on comença el ple de debat del Projecte de Llei de Pressupostos de la Comunitat per a l’any que ve. Aquest mateix dia ja es revelarà amb quin suport compta el govern de Marga Prohens, ja que el PP durà a votació el vot particular de les tres seccions, que afecten els comptes d’algunes àrees com ara educació, que varen decaure en comissió després que VOX s’hi abstengués.

De moment, el Govern té el suport de l’ex diputat de VOX, Xisco Cardona, ara diputat no adscrit. Però si VOX s’absté l’escenari es complica, ja que no està confirmat el sentit del vot del diputat Llorenç Córdoba, de Sa Unió, de Formentera, que seria decisiu.

L’aritmètica és aquesta: Marga Prohens necessita majoria. S’aconseguiria si se sumen els vots favorables de PP i el seu soci, VOX.

Si Idoida Ribas i la resta dels diputats de la seva formació s’abstenen, i el diputat de Sa Unió de Formentera no hi dona suport i vota amb l’oposició, tot i el vot favorable de Cardona es produiria un empat. Per aconseguir sumar majoria, el Govern necessitaria en aquest cas l’abstenció o el sí de Llorenç Córdoba, de Sa Unió.

En les darreres hores els partits de l’oposició han estès la mà a l’Executiu per tirar endavant els comptes. Pel Govern, no hi ha cap altre escenari més enllà que el d’aprovar els pressupostos amb VOX.

16/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris