menorca

Negueruela espera que Alemanya faci marxa enrere: “És el que tots esperam, estam treballant en aquest sentit”

El conseller de Turisme assegura que "encara queden mesos d'una temporada atípica" i que el Govern d'Espanya "encara està cercant el corredor segur amb el Regne Unit"

Negueruela+espera+que+Alemanya+faci+marxa+enrere%3A+%26%238220%3B%C3%89s+el+que+tots+esperam%2C+estam+treballant+en+aquest+sentit%26%238221%3B

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, espera que Alemanya faci marxa enrere en la decisió d’incloure les Balears a la llista negra de territoris als quals recomana no viatjar. “És el que tots esperam, estam treballant en aquest sentit”, ha afirmat Negueruela en una entrevista telefònica concedida a IB3 Notícies. “Tots havíem fet un esforç important per reactivar l’economia. […] Seguim éssent una destinació segura i esperam que [Alemanya] pugui fer marxa enrere al més aviat possible”, ha afegit.

El responsable de les polítiques turístiques diu que, al seu parer, la temporada no està acabada, sinó que “encara queden mesos d’una temporada atípica”. Negueruela ha explicat que el Govern de les Illes Balears encara té l’esperança de recuperar el turisme britànic. “El govern d’Espanya, el secretari d’Estat [de Turisme], amb qui hem estat en contacte, encara està cercant el corredor segur amb el Regne Unit. S’hi està fent un esforç important i a mem si fructifica”, ha declarat.

Negueruela també ha opinat sobre el fet que, segons el Ministeri d’Afers Exteriors, ja hi hagi més de 160 països que han posat restriccions als viatgers que arriben d’Espanya. “Tots els esforços seran en allargar [la temporada] el màxim possible, però estam veient que el turisme es contrau a tots els països. Semblava que països com Turquia i Tunísia ja podien arrencar, però tampoc no han acabat d’arrencar perquè el turisme s’està quedant als seus territoris. És una retracció d’àmbit europeu i mundial del turisme. Això, crec, és el que hem d’intentar vèncer i hem de deixar clar que som una destinació segura, però crec que el que veiem és un fenomen global”, ha asseverat el conseller.

Per tal de pal·liar el cop que patiran el personal fix discontinu del sector turístic després de l’anunci d’Alemanya, el socialista ha anunciat que el Govern balear treballa per garantir una mesura que ajudi que no se’ls acomiadi. “El que cercam ara, d’immediat, aquest cap de setmana és que les bonificacions a la Seguretat Social dels fixos discontinus que es donaven per estar fora dels ERTO es permetin també dins dels ERTO. Per tant, de manera immediata ja tindríem una mesura abans de la mesa de diàleg social. Esperam poder-ho aconseguir aquest cap de setmana, perquè donaria un respir [a les empreses]. Així els treballadors fixos discontinus que tornassis a l’ERTO, estarien protegits. Treballarem durant el cap de setmana per assolir un acord amb el govern espanyol”, ha afirmat.

Quant a la pròrroga dels ERTO a partir del setembre, el conseller ha insistit a esperar: “Quan la ministra de Treball i el ministre de Seguretat Social van dir que es faria aquí, a les Balears, la mesa de diàleg social [nacional], ja en podíem esperar un bon resultat”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els usuaris de les residències de Menorca podran sortir dels centres i rebre visites de familiars

El Govern flexibilitza les mesures davant els 'nombres' de Menorca: només 18 casos per cada 100.000 habitants

El Consell de Menorca demana finançament a l’Estat per als projectes estratègics a l’illa

Contempla el desenvolupament del projecte Starlight o la potenciació del turisme marítim a través de l'Illa Plana, entre d'altres accions

El Jutjat de Ciutadella investigarà el presumpte malbaratament en la gestió de l’escorxador municipal

La Fiscalia remet la denúncia dels populars al jutjat instructor i decideix no arxivar el cas

Madrid veu viable que Menorca tengui corredors segurs amb els seus principals mercats emissors

El Govern balear també s'hi apunta perquè cada illa pugui mantenir connexions amb els països que millor els hi funcionen