X

Negueruela es reuneix amb TUI per reactivar la connectivitat amb Alemanya i el Regne Unit

El conseller de Treball informa al Parlament que s'han resolt més dels 14.200 ERTOS dels 19.000 presentats fins ara

28/04/2020

Negueruela es reuneix amb TUI per reactivar la connectivitat amb Alemanya i el Regne Unit

Durant la seva compareixença davant el Parlament, el conseller de Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha informat que dels 19.000 ERTOS presentats fins ara a les Balears, més de 14.200 ja s’han resolt.

En aquests moments, ha dit, s’estan revisant el 5% dels expedients que s’han denegat. Negueruela ha destacat que aquesta eina ha evitat la destrucció massiva de llocs de feina, i que el seu objectiu és ara que els 160.000 treballadors afectats puguin cobrar la seva prestació a principis de maig.

El conseller ha anunciat també que aquest dimarts es reunirà amb els directius del turoperador TUI per recuperar els fluxos turístics amb Alemanya i el Regne Unit. Sempre d’una manera segura, ha dit, tant per als viatgers, els treballadors i els ciutadans de les Illes.

 

L’oposició demana mesures per reactivar el turisme

El portaveu adjunt del PP al Parlament ha proposat al Govern mesures per reactivar el més aviat possible el turisme com ara “fer tests per detectar els positius, instal·lar càmeres tèrmiques per prendre la temperatura o promoure la creació del passaport sanitari”.

El Pi ha instat al Govern a no esperar el pla de desconfinament del Govern Central. Segons Josep Melià “la generació de confiança entre els mercats emissors passa per ser capdavanters en la presa de decisions”.

Unides Podem ha assegurat que “el monocultiu turístic és fràgil” i que les Illes han de sortir d’aquesta situació amb propostes per protegir el turisme però també altres sectors i empreses associades.

El conseller Iago Negueruela ha assegurat que seria “un error” esperar al 2021 per arrencar la temporada turística i que faran tot el que sigui possible per dir que les Balears són un destí segur.

 

28/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris