X

Neix el primer recull gastronòmic de Menorca en llenguatge de signes

Es tracta d'una reivindicació de la comunitat sorda de l'illa: difondre els signes propis d'alguns dels menjars menorquins més representatius

04/12/2023

Neix el primer recull gastronòmic de Menorca en llenguatge de signes

Un llibre de plats típics de Menorca editat amb llengua de signes. Tota una novetat editorial, publicat per l’Associació de Persones Sordes de Menorca. Inclou 20 plats tradicionals menorquins.

Des de la fogassa de formatge, fins a l’oliaigua, la caldereta de llagosta o la maionesa. Són alguns dels 20 menjars típics menorquins que apareixen al primer recull gastronòmic de Menorca en llengua de signes. La publicació neix d’una reivindicació de la comunitat sorda de l’illa: difondre els signes propis d’alguns dels menjars menorquins més representatius.

El llibre, que acaba de publicar l’Associació de Persones Sordes de Menorca, inclou 20 signes, alguns dels quals han estat creats expressament.

En total, s’han imprès 400 exemplars d’aquest recull, que té l’objectiu de promoure el seu ús i posar la cultura menorquina a l’abast de totes les persones que utilitzen la llengua de signes.

04/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris