economia

Neix la nova Associació de Joves Empresaris de Balears

Constituïda en plena crisi, AJE vol fomenar l'empreneduria i l'ocupació de qualitat


La pandèmia ha castigat els empresaris balears independentment de la seva edat: l’especial dependència del sector serveis i dels transports ha estat l’element que més ha perjudicat les empreses i els seus treballadors.

Els menors de 40 anys són el 48,5% total dels desocupats a les Illes. L’atur en aquesta franja ha crescut un 133% comparat amb l’any passat, més del quadruple de la mitjana espanyola. I precisament aquesta edat, 41, és el límit que la nova Associació de Joves Empresaris (AJE) de les Balears marca per integrar-s’hi.

Veuen imprescindible fomentar l’empreneduria per superar la crisi: “Ara més que mai, en moments tan complicats, és necessari impulsar els projectes empresarials dels joves”, ha dit la presidenta d’AJE Balears, que neix integrada a la Confederació Espanyola (CEAJE) i a la CAEB. La patronal balear recupera així una associació d’aquest tipus després de la liquidació de Joves Empresaris de les Balears, desapareguda el 2017.

AJE Balears aplega inicialment una dotzena d’empresaris. Hi ha emprenedors amb projectes creats recentment, però també segones i terceres generacions de pimes familiars. Són de sectors diversos com la construcció, el turisme, la indústria i les noves tecnologies. “Molts són nadius digitals, en un moment en què la covid-19 està accelerant la digitalització”, tal com ha explicat el president de CEAJE, Fermín Albadalejo.

Els fundadors d’AJE Balears volen expandir-se i no reneguen del model econòmic basat en el turisme: cal aprofitar-lo, diuen, per fomentar l’empreneduria i crear ocupació de qualitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Fòrum de la Societat Civil reclama l’elaboració d’un pla rector de transició de model econòmic

Demanen també la creació d'una oficina de planificació estratègica

L’Associació Moda Mallorca critica que l’IB-Salut continuï comprant material sanitari a països com la Xina

Tot i ajustar els preus i millorar la qualitat, diuen, encara no han pogut vendre els seus productes a l'administració

El projecte del nou edifici de Mercat Nou de Vila continua bloquejat

La reforma es va començar a plantejar fa més de 20 anys i implica la construcció d'un nou edifici.

La covid genera pèrdues de 70 milions d’euros en el sector turístic de Capdepera

Per atraure visitants a Mallorca, el Consell iniciarà una campanya de promoció turística que potenciarà les fortaleses individuals de cada...