X

Neix la Plataforma “Renovables SÍ, però així NO!”

Demanen una moratòria urgent de tots els projectes en tramitació fins a disposar d'una zonificació energètica

06/05/2023

Neix la Plataforma “Renovables SÍ, però així NO!”

Miquela Valls

Neix una nova Plataforma en contra del boom fotovoltaic al camp mallorquí. En el puig de Santa Magdalena, organitzacions ecologistes, entitats i diversos col·lectius han presentat “Renovables SÍ, però així NO!”.

Demanen una ubicació racional, sostenible i planificada de les instal·lacions d’energies renovables a Mallorca i reclamen a la Presidenta del Govern, Francina Armengol, una moratòria urgent de tots els projectes en tramitació que pretenen ubicar-se en sòl rústic, com els macroparcs solars de Petra, Consell, Santa Maria i Palma, fins a disposar de la corresponent planificació energètica, territorial, agrària, paisatgística i ambiental.

La plataforma afirma que la transició energètica és urgent i necessària, però no coincideixen en la manera en com s’està implementant, i afegeixen a més, que cal avançar en la transició energètica en el marc d’una transició ecosocial sense demagògia, ni trampes.

Creuen cabdal que aquestes infraestructures energètiques comptin amb totes les garanties, també per a les generacions futures que en 30 anys veuran com tots aquests parcs, si es materialitzen, acaben de cop la seva vida útil havent dilapidat una bona part de sòl rústic, amb usos industrials que no li són propis.

En el comunicat que han presentat, també hi destaca que “ens oposam i ens oposarem a ubicacions inadequades, irracionals, insostenibles i incoherents amb el territori i amb els reptes als quals cal fer front des del punt de vista territorial, ecològic i climàtic en els pròxims anys”.

06/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris