ECONOMIA

Neix un projecte per reutilizar les botelles de vi

La Fundació Rezero ja ha trobat el suport de diversos cellers i ara ja volen impulsar la posada en funcionament d'un sistema que han demostrat que és sostenible i econòmic


Reciclar les botelles de vidre dels vins de Mallorca per donar-los una segona vida. Aquest és l’objectiu del projecte que lidera la Fundació Rezero. De moment, ja ha trobat l’interès d’alguns cellers i del Govern. Es calcula que només a Mallorca es podrien produir i consumir, cada any, més de 5 milions de botelles de vi en format reutilitzable.

En plena temporada de verema, els cellers es troben fent feina a escarada. Un dels problemes que es troben és el subministrament de botelles de vidre, que venen de fora. La Fundació Rezero té un projecte per esmenar-ho.

Per als productors de vi, la idea del reciclatge els resulta atractiva: és una manera de reutitlizar el vidre que tammateix es tudaria, i així tampoc no han d’importar-ne de nou des de la Península.

El projecte ja fa temps que està en estudi i en fase de reunions. Ara, toca fer una passa més: decidir a qui l’interessa més unir forces per tenir una planta on reciclar tot el vidre, o si qualque celler més gran o vol fer per lliure.

Segons Rezero, es calcula que només a Mallorca es podrien produir i consumir més de 5 milions de botelles de vi en format reutilitzable cada any. El reciclatge de botelles de vi ja funciona amb èxit a països com França o Àustria.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |