X

“Neocaos” explora els límits de l’urbanisme i la imaginació

És la darrera obra del dibuixant de còmic Pere Joan, qui construeix una comunitat de personatges que fan barraques a llocs impossibles

24/11/2023

“Neocaos” explora els límits de l’urbanisme i la imaginació

Neocaos va sorgir de la constatació que la ciutat està envaint el cap, però el camp no envaeix la ciutat”. D’aquesta manera explica el dibuixant Pere Joan el naixement del seu darrer còmic. Davant una realitat de caos urbanístic, ell decideix fer-ne un assaig gràfic. Així, ha construït una comunitat de persones excèntriques que, des de la imaginació, cerca els buits legals i explota al màxim el que la construcció intenta fer: “Copar qualsevol forat possible”.

Els protagonistes construeixen barraques a llocs impossibles, a coves, als penya-segats o, fins i tot, a les rotondes. La idea de barraca no només és física o material, sinó que també exemplifica el modus operandi de Pere Joan a l’hora de crear. Explica que ell mai fa feina de manera lineal, sinó que agafa “un munt d’idees” que li interessen i les ajunta “com si construís una xabola mental”. En definitiva, Neocaos és una obra amb què Pere Joan explora els límits de l’urbanisme, però també de la imaginació.

24/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT