X

Netegen restes del temporal Juliette a Sant Salvador

És el primer indret on s'actua a Mallorca fora de la Serra de Tramuntana. La prioritat de les ubicacions la marca la prevenció del risc d'incendi

18/05/2023

Netegen restes del temporal Juliette a Sant Salvador

Margalida Riera

A final de febrer, la neu de Juliette enfarinà Felanitx i tapà Sant Salvador. Ara, al puig, encara hi ha milers d’arbres esbrancats. La brigada talla les parts esqueixades, n’acaramulla els fragments grossos i fa serradís de la resta.

És el primer indret on s’actua a Mallorca més enllà de la Serra de Tramuntana i la tria es fa en funció de les ubicacions clau per prevenir el risc d’incendi i de les àrees on Juliette ha tengut conseqüències severes, explica el tècnic del Servei de Gestió Forestal, Artur Barceló.
Ara, a Sant Salvador, la feina se centra en la faixa de 20 metres a banda i banda de la carretera, una àrea que ja estava aclarida, per fer de tallafocs i s’ha de repassar. En aquests moments,  també s’actua a Fornalutx i aviat, es traslladaran a Caimari.
En total, s’han netejat 40 hectàrees a Mallorca, però en queden altres 30 on s’ha d’actuar en una primera fase. Hi haurà, a més, una segona fase. Segons els experts, queden mesos de feina.

18/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris