X

Neus Colom torna a Coronar el Pi de Sant Mateu a Bunyola

L'any passat va ser la primera dona que aconseguia pujar al Pi d'ençà que es va recuperar la tradició fa 8 anys

18/09/2023

Neus Colom torna a Coronar el Pi de Sant Mateu a Bunyola

Redacció

Per segon any consecutiu, la mestra d’escola de Bunyola Neus Colom ha coronat el pi que es puja al poble amb motiu de les Festes de Sant Mateu. Una tradició antiga que es va recuperar fa 8 anys. L’al·lota ha aconseguit arribar a la bossa de confeti situada al capcurucull del pi, que enguany feia 12 metres d’alçària.

Abans que Colom ho aconseguís, molts han estat els joves que ho han intentat sense èxit, tot i que qualcun ha aconseguit arribar a la segona corda. La pujada del pi ensabonat a Bunyola és ja tota una tradició al poble i molts han estat els veïnats que han seguit en directe la festa, celebrant efusivament el moment de la coronació del pi.

Segons declaracions de Neus Colom a IB3 Notícies, enguany la pujada ha estat més difícil, ja que la segona corda, la que ferma l’arbre i en la qual descansen els participants abans del darrer esforç, s’ha afluixat. També hi havia sabó fins a gairebé la copa del pi, afirma la guanyadora, i la distància que hi havia entre la primera i la segona corda era més gran que l’any passat.

18/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris