X

Neus Ramis: “Per fer realitat la participació ciutadana, cal més implicació”

La politòloga considera que el vertader laboratori d'idees participatives són els municipis i les places, com la reforma de la plaça de Sencelles

08/12/2022

Neus Ramis: “Per fer realitat la participació ciutadana, cal més implicació”

Els experts consideren que la cultura política encara no és prou madura com per fer encabir nous espais de participació com aquest al Parlament. “Els ciutadans reclamen cada vegada més informació i participació, però falta implicació i cultura participativa”, explica la politòloga Neus Ramis. També apunta que els poders públics encara són reticents a obrir espais de decisions a la ciutadania.

Ramis és també coordinadora de l’Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca, una iniciativa pionera perquè incorpora un mètode de participació que complementa la democràcia representativa que suposa anar a votar cada 4 anys. S’enviaren 10 mil cartes a ciutadans de les illes i 500 persones respongueren. D’aquestes, 60 han començat un debat informat gràcies a la reflexió conjunta amb persones enteses en la matèria. El resultat serà presentat davant les institucions.

Però també hi ha d’altres exemples d’èxit de participació, com la reforma de la plaça de Sencelles, que recollí la voluntat ciutadana, o el futur de Ca n’Escarrinxo, a Pollença. Ramis considera que el vertader laboratori d’idees participatives són les places i els municipis i, per això, diu, convé continuar sumant experiències d’aquest tipus.

08/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris