política

Neus Truyol denuncia el preu especulatiu de Son Busquets en el primer ple de la legislatura

La primera sessió plenària ha estat marcada per les protestes 

Neus+Truyol+denuncia+el+preu+especulatiu+de+Son+Busquets+en+el+primer+ple+de+la+legislatura

El debat sobre la subhasta de Son Busquets ha arribat al primer ple de la legislatura a l’Ajuntament de Palma. Neus Truyol ha comparegut a petició del grup municipal de Ciutadans. La regidora de Model de Ciutat ha assegurat que varen rebre la notícia de la subhasta al mateix temps que els ciutadans. Truyol ha dit que el preu de sortida, de 45,8 milions d’euros és desmesurada i que ara esperen una taxació alternativa que farà el Consell de Mallorca.

Els populars han assegurat que defensa ha reconegut la part especulativa. Però, diuen, entenen que el ministeri s’hagi cansat, en no tenir una proposta definitiva del pla urbanístic que preveia la construcció de més de 820 habitatges a Son Busquets.

Durant la primera sessió, també s’han posat damunt la taula el futur centre de salut de Pere Garau, les galeries comercials de la plaça Major, les escoletes municipals i la situació dels bombers i la policia local. VOX ha presentat una moció d’urgència per demanar, davant les protestes convocades per l’arribada dels reis a Mallorca:

El ple, però, no ha ratificat la urgència de la moció. I, l’equip de govern, ha qualificat la proposta d’eina de confrontació política.

Una sessió marcada per les protestes

El primer ple de la legislatura ha estat marcat per l’ambient caldejat. I no només perquè se’ls ha espenyat l’aire condicionat. A la sala de plens s’hi han vist protestes de tot tipus. Una dels membres dels animalistes ha acabat expulsada. També hi han anat els bombers per demanar més mitjans.

I sobretot han destacat els veïnats de Bellavista, que exigeixen a Cort una solució per tenir clavegueram, fanals i carrers asfaltats a la seva urbanització.

A banda de les queixes dels veïnats, els polítics han tingut molta feina damunt la taula. Més de cent trenta propostes a l’ordre del dia. Un ple de rècord en què s’han estrenat alguns regidors i han començat a marcar la línia d’acció. VOX ha debutat amb dues mocions sobre l’ús del català però amb algun lapsus.

En total, més de sis hores d’un debat intens per començar la legislatura.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El decret llei d’Armengol per mantenir un estat d’alarma a la carta, amb vacunació obligatòria per a alguns col·lectius

Modifica la Llei de Salut Pública per poder fer confinaments perimetrals i establir preus màxims: 75€ per PCR i 30...

Ciutadans Balears confia que els tres diputats que demanen un canvi en el grup parlamentari rectifiquin

Hi ha de temps fins dimarts perquè hi hagi un acostament de parers

Eivissa podrà obrir les terrasses sense interrupcions

El Consell critica que no es puguin obrir els interiors de bars i restaurants quan Menorca sí que pot