X

Ni entrenaments al Pla ni replecs en espais públics: la nova ordenança de Sant Joan entra en vigor aquest 2023

L'equip de govern desestima les al·legacions presentades en contra de prohibir aquests actes i aprova el document de manera definitiva 

18/05/2023

Ni entrenaments al Pla ni replecs en espais públics: la nova ordenança de Sant Joan entra en vigor aquest 2023

Gemma Carrasco

Els entrenaments al Pla de Sant Joan durant els dies previs a la festa quedaran prohibits a partir d’enguany. És un dels canvis que implicarà la nova ordenança municipal de les festes patronals de Ciutadella, que aprovarà definitivament avui capvespre el ple de l’Ajuntament. Els protagonitzaven alguns caixers amb la intenció de practicar i entrenar els cavalls per a les corregudes del dia 24 de juny i que, els darrers anys, havien guanyat popularitat. L’objectiu és evitar incidents durant un acte que no disposa de seguretat i que s’organitza fora del marc institucional.

De la mateixa manera, tampoc es podran celebrar replecs amb cavalls en espais públics, tot i que es mantindran els que tenen lloc a escoles i geriàtrics. En canvi, es podran organitzar per particulars, que hauran de comptar, això sí, amb una pòlissa de responsabilitat civil.

Les al·legacions presentades en contra de prohibir aquests dos actes s’han desestimat completament. “Els canvis s’adopten per seguretat”, assegura la regidora Maria Jesús Bagur.

Pel que fa al consum d’alcohol, l’ordenança recollirà expressament la prohibició de consumir-ne fora del centre històric per evitar botellades a la perifèria. “Fins ara s’exonerava el consum d’alcohol a tot el municipi i, d’aquesta manera, es manté la prohibicó de beure fora del nucli de la festa, com al polígon o a les urbanitzacions”, explica Bagur.

En aquest sentit, també s’inclouen a l’ordenança altres normes ja recollides en el Pla de Director de Seguretat i que, d’aquesta manera, es podran sancionar en cas de no complir-se. És el cas, per exemple, de la prohibició d’accedir al Caragol des Born o als Jocs des Pla amb botelles de gin amb llimonada o amb objectes perillosos, normes que, fins ara, si no es respectaven no implicaven sancions. “L’ordenança s’ha adaptat al Pla Director de Seguretat i servirà com a eina jurídica per sancionar les persones que cometen infraccions”, diu Bagur.

L’equip de govern desestima les al·legacions presentades en contra de prohibir aquests actes i aprova el document de manera definitiva

18/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris