X

Niguls abundants però poca pluja, exceptuant el cap de setmana

L'ambient enterbolit marcarà la setmana fins al dijous, jornada protagonitzada pel sol. A partir de divendres, arribaran precipitacions acompanyades de tempesta

14/11/2022

Niguls abundants però poca pluja, exceptuant el cap de setmana

Imatge d'Illetes aquest dilluns dematí./ Isabel Grimalt

Aquesta setmana s’acaba l’anticicló i, amb ell, el temps plàcid que ha caracteritzat bona part de la tardor. S’obre ara la porta a la circulació de l’oest, amb l’arribada de successius fronts atlàntics. No es tracta d’un ambient humit i plujós, ni tampoc fred, sinó més aviat variat, amb alts i baixos de temperatura, i més ventós, en general.

Niguls abundants, però poca pluja

De dilluns a dimecres, la setmana vendrà marcada per l’arribada de niguls que enterboliran l’ambient. Pot caure qualque ruixat dispers, però no seran dies plujosos. La temperatura es mantendrà sense canvis destacables; la màxima, entre els 20 i els 24 graus, mentre que la mínima oscil·larà entre els 15 i el 19 graus. El vent serà de component oest, amb qualque cop moderat.

Sol i ambient suau

El vent de ponent farà pujar clarament el termòmetre dijous, una jornada en general assolellada. La màxima superarà els 25 graus als indrets a recer del vent de l’oest.

Ambient de tardor

Divendres capvespre arriba l’únic front que sembla actiu de tota la setmana, podrien arribar precipitacions acompanyades de tempesta, localment intenses a la meitat nord de l’arxipèlag. Tot plegat, vendrà acompanyat d’una baixada notable de temperatura, la qual es notarà també durant el cap de setmana, amb un ambient fresc de plena tardor.

Dissabte encara hi pot haver ruixats al nord de Mallorca i Menorca, localment moderats i acompanyat de calabruix. La màxima se situarà entre els 13 i 18 graus. El vent de mestral també serà destacable, amb cops que poden superar els 70 km/h en àrees exposades.

14/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT