X

“Ningú està preparat per veure gent morta a la mar”

Tres illencs s'embarquen amb la ONG PROEM-AID amb la missió de rescatar persones refugiades a la Mediterrànea

05/11/2017

“Ningú està preparat per veure gent morta a la mar”

Membres de PROEM-AID realitzant pràctiques abans de partir el passat divendres cap a la missió 'May-day-terráneo'.


 IB3´àudios Escolta aquí el testimoni a IB3 Ràdio de Manuel Elviro voluntari a la ONG PROEM-AID

El mallorquí Manuel Elviro Vidal és un dels professionals que rescaten refugiats al Mediterrani des de fa 2 anys amb la ONG PROEM-AID.

Junt amb altres dos illencs, un de Mallorca i un de Menorca, s’han embarcat en el projecte de rescat ‘May-day-terráneo’. Manuel ens conta com viuen els que ajuden, les conseqüències del drama de les persones que fugen del seu país d’origen per la guerra i explica situacions esgarrifoses. Només en un dia 600 persones han estat rescatades de la mar, això sí, no es té comptabilitzat el nombre que es poden haver ofegat.

Des d’aquest cap de setmana i al llarg de 20 dies, un grup de 100 rescatadors i 12 metges tenen una missió: rescatar i treure de la mar gent que pugui estar perduda dins l’aigua. Des que varen començar aquestes expedicions al desembre de 2015 s’han rescatat i auxiliat més de 50.000 persones. Manuel demana a la societat que doni suport als refugiats davant la innació política.

La campanya es duu a terme de setembre fins a principis de desembre, llavors les tasques de rescat de persones es paralitzen durant l’hivern. No serà fins al mes d’abril quan es reprenguin. Per a Manuel el més important es donar suport moral als refugiats i demostrar-los que no estan tot sols.

05/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris