Nit èpica del Reial Mallorca

Els de Javier Aguirre s'imposen per 3 a 2 al Girona i passen a les semifinals de la Copa del Rei

25/01/2024

20

El partit té un inici elèctric. Stuani comprova de primera mà el que ahir es va confirmar, que Greiff és un porter de gran nivell. Larin avisa tot d’una. Ara és Juan Carlos qui es reivindica.
El partit es comença a decantar al minut 21. Gran passada en profunditat de Gio González cap a Dani Rodríguez i el migcampista gallec regala el gol a Larin. El canadenc dona avantatge al Mallorca després de perforar la porteria en quatre dels darrers cinc punts.

Només marcar, Aguirre cerca Abdón….i Savinho la porteria de Greiff. L’eslovac treu una mà meravellosa per evitar l’empat. Aturada espectacular de l’eslovac. La rèplica no pot ser més contundent. Minut 28, Abdón treu la seva esquerra a passejar i fa un autèntic golàs. Diana històrica, converteix l’artanenc en el màxim golejador de la història del Mallorca a la Copa i obre encara més la porta a semifinals.

Al minut 35, entra la màgia del VAR. El que en principi és fora de joc….acaba sent penal a favor del Mallorca…Abdón s’encarrega de llençar i de marcar. Sis dianes en aquesta edició de la Copa, qui més n’ha aconseguit juntament amb Villalibre i Douvikas. Un gol que fa justícia a uns 45 minuts primorosos del Mallorca.

A la segona part, el Girona ha de fer una passa endavant. No en té moltes ocasions fins que Munuera Montero xiula penal de Raíllo a Stuani. L’acció se situa fora de l’acció de la pilota i sembla més una lluita dels dos jugadors que una falta del central cordovès. La cosa empitjora i el capità és expulsat. Es perdrà l’anada de les semifinals. Un problema menor perquè en aquell moment Stuani converteix el penal en el 3-1. Amb el temps afegit, el mallorquinisme havia d’aguantar una mitja hora. Savinho fa el 3-2 al minut 96. Però el guió del partit no canvia. La bolla del sorteig de divendres serà la del Mallorca que fa quinze anys que no arriba a unes semifinals.

Demà a la una del migdia, el Mallorca coneixerà la ruta final del seu somni.