societat

No destorbeu la posta de les tortugues marines

Medi Ambient engega una campanya per conscienciar la ciutadania de la importància de no molestar les tortugues marines que ponen ous a les platges i avisar l'112


Comença la temporada de postes de les tortugues marines. Medi Ambient engega una campanya que pretén conscienciar la població de la importància de no destorbar les femelles a les platges.

El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir explica que, per mor del canvi climàtic, les tortugues ara venen a reproduir-se a la nostra costa i que és important no molestar-les i avisar l’112 perquè valori si el niu pot quedar on és o s’han de rescatar els ous.

La difusió es farà amb vídeos informatius i també amb cartells, que s’instal·laran a les platges pròximes d’on ja s’han detectat els nius. La consellera d’Agricultura i Pesca, Mae de la Concha  insisteix que ni tan sols la gent s’ha d’acostar per gravar-les amb el mòbil.

En els darrers 3 anys, almanco se n’han detectat mitja dotzena de nius a Menorca i les Pitiüses.

Al laboratori d’investigacions marines d’Andratx (LIMIA), crien les tortugues. Després, les tornen a la mar, just allà on la mare va fer nierada, amb una garantia de supervivència més alta que quan entren a l’aigua acabades de néixer.

El coordinador de fauna marina del COFIB, Guillem Félix explica que, a més d’aconseguir surar les tortuguetes fins a un pes superior a un quilo, també analitzen si tenen la força i la musculatura suficient per enfrontar-se a la mar.

Al LIMIA col·laboren en aquest projecte amb centres de recerca de Catalunya i València per aconseguir tornar més exemplars de ‘Caretta caretta’ a la Mediterrània amb garanties.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Jornada de reconeixement de raça de cans eivissencs

Avui dia n'hi ha gairebé 2.500 d'inscrits en el Llibre de Raça del Ca Eivissenc.

El mes de juliol porta el 100% d’ocupació en alguns allotjaments Sant Antoni

Alguns establiments afirmen haver recuperat els preus de 2019, i fins i tot haver-los incrementat fins a un 10%.

Presó provisional per als dos detinguts a una operació antidroga a Son Gotleu

Havien passat a disposició judicial aquest dissabte horabaixa