societat

No dur els fills a l’escola pot comportar penes de presó

També es pot iniciar un procediment administratiu per absentisme escolar

No+dur+els+fills+a+l%27escola+pot+comportar+penes+de+pres%C3%B3

L’escolarització és obligatòria entre els 6 i els 16 anys i, per tant, els pares d’infants amb aquestes edats que no els duguin a classe poden tenir problemes legals. L’advocada Diana Díaz explica que els podrien penalitzar amb multes i penes de presó d’entre 3 i 6 mesos però també matisa que “a la pràctica, no s’acaben aplicant aquest tipus de penes. Tot i que sí que es pot iniciar un procediment administratiu per absentisme escolar i es pot dur a terme una inspecció”.

Com conciliar si l’alumne ha de fer quarantena

Als pares que es plantegen no dur al col·legi als seus fills els preocupen les conseqüències legals que pot tenir aquesta opció i els que tenen clar que els seus fills acudiran a les aules tenen dubtes sobre què passarà si, durant el curs, donen positiu o han de fer quarantena perquè hi ha un positiu a la classe. Díaz diu que, si el nin és positiu, “els progenitors poden agafar la baixa laboral. En canvi, si el nin ha de fer quarantena però és negatiu per coronavirus, l’escenari és un altre: hauran de negociar amb les seves empreses les alternatives per poder conciliar vida laboral i cura dels menors”. En aquest cas, les famílies tindran dret a reduir la jornada laboral, fins  a un 100%, i preferència a l’hora de teletreballar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Centenars de persones s’examinen de les proves de llengua catalana

S'han creat llargues coes per a evitar aglomeracions

La Guàrdia Civil cerca tres joves que encara no han tornat al centre d’acollida on viuen

Els joves, tot just havien finalitzat el període de quarantena, perquè al centre es detectaren casos positius per coronavirus

Manacor es queda sense dimonis en unes festes atípiques

El municipi ha posat en marxa un dispositiu de vigilància per l'horabaixa

L’artista Sath il·lustra el perimer ball del dimoni de Son Servera

Representa en 24 imatges el primer ball de la festa de Sant Antoni