X

“No em puc permetre ni pagar 700 euros de lloguer”

La UIB ha publicat un estudi que posa el focus en el fenomen de viure en caravanes, en creixement en els últims anys a Palma

25/10/2024

“No em puc permetre ni pagar 700 euros de lloguer”

89

La de Charo és un exemple de tantes persones que es veuen obligades a viure a una caravana. Fa un any, la seva exparella la va fer fora de ca seva. El seu salari, que no arriba als mil euros, no li donava per llogar un habitatge, així que va haver de comprar un vehicle d’aquest tipus, de segona mà; com a forma barata de romandre a recer. L’opció de llogar una habitació també està descartada, ja que molts propietaris no permeten la convivència amb mascotes. I na Charo té una cussa.

No em puc permetre ni pagar 700 euros de lloguer; som aquí perquè no me’n queda d’altra”, afirma. Ella es troba instal·lada a l’aparcament de les piscines municipals de Son Hugo a Palma. El que té clar és que una caravana de segona mà no és el lloc més idoni perquè una persona amb una discapacitat, com ella, pugui desenvolupar la seva vida; especialment, a causa de les estretors.

Aquesta història no és una excepció, malgrat les estadístiques. Aquest divendres, s’ha conegut el resultat d’un estudi de la Càtedra d’Estudis Urbans de la UIB, que posa el focus en aquest fenomen de les caravanes, que està en creixement en els últims anys a Palma, en paral·lel a l’increment de la dificultat per a accedir a un habitatge a la ciutat. Es tracta d’un home jove, de nacionalitat estrangera, amb un treball fix i sense capacitat per a pagar 1.000 euros de lloguer o més de 200.000 euros per a comprar habitatge. Així, si més no, és el perfil mitjà dels residents en autocaravanes en els sis assentaments localitzats a Palma i Cas Català, a Calvià.

Aquesta primera radiografia dels assentaments de caravanes és el resultat d’una enquesta realitzada al juny i juliol, després d’identificar 150 autocaravanes. D’elles, 83 estarien destinades a ús residencial. De les persones que varen participar en aquest estudi, un 76% resideix habitualment en aquests vehicles i un 54% du entre un i cinc anys vivint en una caravana en diferents indrets de Palma.

Notícies relacionades >

25/10/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT