X

“No hem de comprometre la vacunació per obrir abans d’hora la temporada”

Marga Frontera, assessora tècnica del Govern, aposta per una desescalada en petites passes

08/02/2021

“No hem de comprometre la vacunació per obrir abans d’hora la temporada”

“S’hauran de cercar maneres d’ajudar als sectors que estan patint, perquè el que ens hem d’assegurar és que no posam en perill el procés de vacunació per obrir o salvar econòmicament un període concret” ha assenyalat l’assessora tècnica del Govern per la desescalada, la científica Marga Frontera, en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio al respecte que “probablement la conseqüència seria haver de tancar de manera més contundent poc temps després”. Frontera creu que la desescalada de mesures de restricció de la mobilitat i la reunió de la societat per mor del coronavirus s’ha de fer de manera esglaonada, amb “petites passes” que s’ha d’avaluar continuament per assegurar-se que no torna a haver-hi un repunt dels contagis.

Les mesures “s’ha d’avançar sempre”

L’experta del departament de Salut creu que si una llicó s’ha d’aprendre de la darrera onada de la pandèmia és que les mesures “s’ha d’avançar sempre”, fet que ha d’anar acompanyat d’una correcta explicació a la població: “quan tens unes dades epidemiològiques tan bones i la situació encara no és alarmant a ulls de l’opinió pública, costa explicar que has d’aplicar mesures tan restrictives”, diu.

Respecte de l’estiu, i a falta encara d’informació suficient sobre el comportament del virus en funció de la temperatura, creu que no serà “normal” tot i que oferirà “més flexibilitat” de moviment i reunió a la població que ara.

Creu Frontera que el principal risc d’un repunt per una desescalada imprudent és que la nova onada es trobaria amb unes UCI’s ja col·lapsades, a més de poder suposar l’expansió de la variant britànnica del virus.

08/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT