política

“No s’expedienta cap metge per no parlar català”, la rèplica d’una periodista davant una acusació del líder de Vox

La situació s'ha viscut en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveu al Parlament aquest dimecres

%26quot%3BNo+s%26apos%3Bexpedienta+cap+metge+per+no+parlar+catal%C3%A0%26quot%3B%2C+la+r%C3%A8plica+d%26apos%3Buna+periodista+davant+una+acusaci%C3%B3+del+l%C3%ADder+de+Vox

Vox ha criticat que els partits que integren el Govern prioritzin la política lingüística, segons la seva opinió, per damunt de l’atenció sanitària.

Això en resposta a la reunió de dilluns passat, en què es va decidir establir més coordinació entre la direcció de Política Lingüística i l’IB-Salut arran de les darreres denúncies per presumpta discriminació lingüística en l’àmbit sanitari.

Per part de la formació ultraconservadora, el seu portaveu, Jorge Campos, ha assegurat que no hi ha cap discriminació i que les denúncies són fictícies. A més, ha acusat al Govern de voler “expedientar a tots els sanitaris que no parlin català”.

Davant aquesta afirmació, durant la compareixença de Campos a la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus aquest dimecres al Parlament, una periodista ha replicat el líder de Vox: “No sé si vosté es conscient que el que ha dit és mentida. No s’expedienta cap metge per parlar català. És que s’obri un expedient administratiu als metges que es neguen a atendre a pacients que s’expliquen en català i que el metge pot respondre en l’idioma cooficial que trobi convenient que pot ser el català o el castellà”.

Campos ha demanat si podia repetir-li “la pregunta” quan després de rebre la negativa de la periodista, el portaveu de Vox ha acabat lamentant que “no he entès la seva pregunta”.

Per la seva banda, Ciutadans també ha criticat l’actuació del Govern i ha acusat el Pacte de prioritzar els drets lingüístics per damunt de les llistes d’espera.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

VOX considera “insostenible” la quantitat de pasteres arribades a Balears en dos dies

Aquest cap de setmana han arribat a les costes de Balears 17 pasteres, amb 268 persones en total

El PP de Mallorca prioritza la recuperació, la mobilitat i la seguretat de cara a 2023

Prohens ha posat en valor el treball fet per fer arribar el projecte 'popular' a tots els racons de l'illa

Tolo Gili, president d’ El Pi de Mallorca

Entre els objectius del nou president, "calmar les aigües" internes i mirar cap a les eleccions del 2023

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic