societat

Només l’1,3% de la mar Mediterrània està protegida

Les Illes Balears compten amb 11 reserves marines, que protegeixen una superfície de més de 63 mil hectàrees

Imatge d'arxiu. /EFE


Les Balears aproven en matèria de protecció de la biodiversitat marina. Segons el darrer estudi publicat pel Fons Mundial per la Natura, només l’1’3% de la mar Mediterrània està protegida de manera efectiva. La major part de les reserves marines es troben a França i a l’Estat espanyol.

Les Illes és la Comunitat de tot l’Estat i una de les regions de la Mediterrània a on més esforços es posen per protegir la mar. La nostra Comunitat té en aquests moments 11 reserves marines, que protegeixen una superfície de més de 63 mil hectàrees. Una situació que, segons el portaveu del Fons Mundial per la Natura, Oscar Esparza, fa que les illes siguin un exemple per altres zones de la Mediterrània.

En la mateixa opinió es manifesta el director de Marilles, Aniol Esteban. Assegura que les Balears han de continuar aportant recursos pel desenvolupament de les reserves i han de millorar la vigilància per a controlar les activitats en aquestes àrees.

De fet, des de fa 4 anys, el govern ha anat incrementant la vigilància que el 2011 es va reduir a fins a 6 persones a totes les illes. En aquests moments 20 agents vetllen a totes les illes perquè les barques de pesca compleixin les restriccions marcades. També s’ha instal·lat a les embarcacions de pesca professionals un dispositiu de control que segueix la seva activitat. De moment, s’han col·locat, de manera pilot, a 10 vaixells.

Les darreres tres reserves noves creades a la Comunitat són la de l’Illa de l’Aire a Menorca, la de la Punta de La Creu de Formentera i a Tagomago, a Eivissa. Fa unes setmanes vàrem conèixer l’ampliació de la reserva marina de sa Dragonera en aigües exteriors, que depenen del govern de l’Estat. Tendrà 457 hectàrees i serà una continuació de la qual gestiona la Comunitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol