societat

Només l’1,3% de la mar Mediterrània està protegida

Les Illes Balears compten amb 11 reserves marines, que protegeixen una superfície de més de 63 mil hectàrees

Imatge d'arxiu. /EFE


Les Balears aproven en matèria de protecció de la biodiversitat marina. Segons el darrer estudi publicat pel Fons Mundial per la Natura, només l’1’3% de la mar Mediterrània està protegida de manera efectiva. La major part de les reserves marines es troben a França i a l’Estat espanyol.

Les Illes és la Comunitat de tot l’Estat i una de les regions de la Mediterrània a on més esforços es posen per protegir la mar. La nostra Comunitat té en aquests moments 11 reserves marines, que protegeixen una superfície de més de 63 mil hectàrees. Una situació que, segons el portaveu del Fons Mundial per la Natura, Oscar Esparza, fa que les illes siguin un exemple per altres zones de la Mediterrània.

En la mateixa opinió es manifesta el director de Marilles, Aniol Esteban. Assegura que les Balears han de continuar aportant recursos pel desenvolupament de les reserves i han de millorar la vigilància per a controlar les activitats en aquestes àrees.

De fet, des de fa 4 anys, el govern ha anat incrementant la vigilància que el 2011 es va reduir a fins a 6 persones a totes les illes. En aquests moments 20 agents vetllen a totes les illes perquè les barques de pesca compleixin les restriccions marcades. També s’ha instal·lat a les embarcacions de pesca professionals un dispositiu de control que segueix la seva activitat. De moment, s’han col·locat, de manera pilot, a 10 vaixells.

Les darreres tres reserves noves creades a la Comunitat són la de l’Illa de l’Aire a Menorca, la de la Punta de La Creu de Formentera i a Tagomago, a Eivissa. Fa unes setmanes vàrem conèixer l’ampliació de la reserva marina de sa Dragonera en aigües exteriors, que depenen del govern de l’Estat. Tendrà 457 hectàrees i serà una continuació de la qual gestiona la Comunitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Les cases balears a l’exterior es tornen a reunir a Mallorca

Tot i que la llei marca que s'han de reunir anualment, no ho feien des de 2017 a l'Argentina

Les Festes Autogestionades de Sant Sebastià omplen de diversió la plaça Raimundo Clar

Deu entitats i col.lectius celebren diversos actes lúdics amb un caràcter social i ecologista

Vilafranca decreta tres dies de dol pel nin mort en l’incendi

El Servei d'Emergències 112 ha activat el dispositiu de psicòlegs per atendre els familiars del menor

L’ajuntament d’Andratx persegueix també les il·legalitats en sòl rústic

És el municipi número 28 dels 53 de l'illa que s'ha unit a l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca