X

Només 27 punts verds a les Illes són plenament legals

La resta estan en tramitació, com el de Santanyí, o bé encara no han fet cap moviment per ajustar-se a la normativa de residus

06/12/2022

Només 27 punts verds a les Illes són plenament legals

Santanyí és un dels municipis que actualment tramita el trasllat del seu punt verd en uns nous terrenys del terme: “hem modificar les normes subsidiàries”, explica Joan Gaspar Aguiló, primer tinent de batle de Santanyí.

No debades, els punts verds ja no poden estar en sòl rústic. És mal de fer indicar quants no estan autoritzats perquè les administracions competents no creuen dades. Així i tot, és possible estimar que a Mallorca una trentena estan fora d’ordenació. Amb tot, el Govern posa l’accent en les 54 ja legalitzades o en tramitació i en els 5 milions en ajuts per executar les adaptacions necessàries. Els ajustaments són diversos i tenen a veure amb la traçabilitat del residu i en la gestió que se’n fa: “per exemple, els perillosos han d’estar sota cobert”, detalla Sebastià Sansó, director general de Residus del Govern. 

Una deixalleria que sí que està en les condicions que exposa el director de Residus és la de Porreres: “les fraccions estan molt ben separades ara”, exposa Xisca Mora, batlessa de Porreres. 

Els ha costat 2 anys de feina i 30 mil euros. Però amb ajuda supramunicipal. De fet, el Govern recorda als Ajuntaments que circularan al voltant de 6 milions per les deixalleries que sí que estiguin legalitzades.

06/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris