societat

Només dues universitats de l’Estat privades són transparents

La Vic-Central i la UOC aconsegueixen aquesta catalogació

La UOC és una de les dues universitats privades que es pot catalogar com a transparent (UOC)


Tot i que la majoria d’universitats privades han registrat una millora en els indicadors de transparència, només dos poden ser catalogades com a “transparents”. Així ho conclou la Fundació Compromís i Transparència, que ha elaborat on informe on destaca que la Vic-Central i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) són les dues úniques privades i transparents.

Les dades que aporta l’estudi reflecteixen que fins a un 39% dels centres es poden catalogar com a translúcids, mentre que el 49% són opacs. El 15% restant correspon a les dues universitats catalanes que aconsegueixen aquest ‘reconeixement’. El rànquing cataloga les universitats segons el grau de compliment de diversos aspectes. Les que es consideren transparents són aquelles que compleixen, almenys, 20 dels 27 indicadors estudiats.

“Les universitats privades han de rebutjar la temptació de pensar que la rendició de comptes és un peatge que han de pagar a la societat i començar a entendre-la com una pràctica que contribueix a reforçar els seus vincles amb ella”, recomana l’estudi. Les universitats públiques, en aquesta ocasió, no han estat analitzades ja que l’any passat van assolir uns nivells de transparència alts d’acord amb les exigències de l’informe.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

S’Homo des Be anuncia l’arribada de les festes de Sant Joan de Ciutadella

Al capvespre se celebraran les primeres avellanes i seguirà el recorregut de les visites, que es preveu que acabi al voltant de...

L’ocupació hotelera davalla entre un 15 i un 20 per cent a Cala d’Or

Els hotelers creuen que el motiu principal és l'estabilització dels mercats competidors

Correus es reinventa i ofereix productes artesanals en línia

Més de 150 productes de tot el país es poden adquirir a través de la web correosmarket.es

La demanda de plaques solars desborda les previsions del Govern

Les ajudes sumen 1 milió 800 euros però encara han quedat més de 700 sol.licituds en espera