societat

Només dues universitats de l’Estat privades són transparents

La Vic-Central i la UOC aconsegueixen aquesta catalogació

La UOC és una de les dues universitats privades que es pot catalogar com a transparent (UOC)


Tot i que la majoria d’universitats privades han registrat una millora en els indicadors de transparència, només dos poden ser catalogades com a “transparents”. Així ho conclou la Fundació Compromís i Transparència, que ha elaborat on informe on destaca que la Vic-Central i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) són les dues úniques privades i transparents.

Les dades que aporta l’estudi reflecteixen que fins a un 39% dels centres es poden catalogar com a translúcids, mentre que el 49% són opacs. El 15% restant correspon a les dues universitats catalanes que aconsegueixen aquest ‘reconeixement’. El rànquing cataloga les universitats segons el grau de compliment de diversos aspectes. Les que es consideren transparents són aquelles que compleixen, almenys, 20 dels 27 indicadors estudiats.

“Les universitats privades han de rebutjar la temptació de pensar que la rendició de comptes és un peatge que han de pagar a la societat i començar a entendre-la com una pràctica que contribueix a reforçar els seus vincles amb ella”, recomana l’estudi. Les universitats públiques, en aquesta ocasió, no han estat analitzades ja que l’any passat van assolir uns nivells de transparència alts d’acord amb les exigències de l’informe.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La xifra de contactes estrets augmenta amb la davallada de l’edat dels casos positius

Els rastrejadors telefonen cada dia a una mitjana de 1.200 persones. Ara aquestes telefonades just són de 20 minuts, mentre...

Alaior demana al Consell una solució a l’encreuament de la carretera general amb la urbanització Torre-Solí

L'última topada va ocórrer dissabte passat quan un vehicle va fer un gir a l'esquerra, i això va provocar un...

Juaneda realitza setmanalment 5.000 proves a les seves clíniques i centres perifèrics de Menorca

El 80% són tests d'antígens, que realitzen biòlegs, metges, infermeres o tècnics especialistes en laboratori

L’Ajuntament de Deià signa la compra del casal de Can Vallès per 3 milions d’euros

Les previsió és que s'hi instal·lin diferents dependències municipals durant els propers anys, i de manera imminent els jardins s'obriran...