X

Només el 13,2% de les empreses industrials balears exporta habitualment

El calçat i els productes agroalimentaris són els principals productes manufacturats amb sortida als mercats exteriors

26/05/2024

Només el 13,2%25 de les empreses industrials balears exporta habitualment

La cistella exportadora és més abundant i diversa que mai, però només el 13,2% de les empreses illenques exporten de manera habitual. Les Balears, de fet, són de les comunitats autònomes que menys venen a l’exterior. La Fundació Impulsa té identificats els sectors que més poden créixer i la manera per posicionar-se a l’exterior.

Les exportacions balears varen arribar l’any passat a 159 mercats. La Unió Europea en concentra dues terceres parts i d’aquestes, la meitat van a l’eurozona. Amb tot, també es detecta presència de productes balears a l’exterior vinculats a l’expansió hotelera.

Un dels sectors on més han crescut les exportacions els darrers anys ha estat l’agroalimentari. Ho ha fet gràcies a l’impuls de les exportacions d’embotits, licors i vi. Amb tot, el sector que exporta més és el calçat. Això, tot i que en volum han caigut les vendes a l’exterior. Impulsa considera, però, que és el model a seguir perquè han sabut consolidar una marca de qualitat i han obert mercats llunyans, com l’asiàtic.

La Fundació té traçat el full de ruta que ha de seguir qualsevol empresa que vulgui vendre a l’exterior.

 

26/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT