X
9

Els pescadors professionals denuncien que la pesca furtiva proveeix restaurants de costa

A les confraries de pescadors tenen clar que aquesta competència deslleial els fa mal

11/06/2017

Els pescadors professionals denuncien que la pesca furtiva proveeix restaurants de costa

Només el 20% del peix i el marisc que es consumeix a Eivissa s’ha pescat a l’illa. Els pescadors professionals denuncien que la pesca furtiva és un dels seus principals maldecaps. La manca de mitjans del servei d’inspecció fa que el control i la detecció dels furtius sigui complicada.

Sa Nansa és un restaurant que obre tot l’any i ofereix receptes elaborades exclusivament amb producte eivissenc. Una rara avis en un panorama en què massa vegades s’ofereix gat per llebre. L’origen incert del peix ofert a alguns restaurants de l’illa contrasta amb el preuat peix eivissenc, més escàs i valorat, i amb un preu més elevat.

Les piscifactories, però, són legals, no com els pescadors furtius de xarxa o de fusell. A les confraries de pescadors, que recorden que tan sols un de cada cinc peixos consumits a l’illa son autòctons, tenen clar que aquesta competència deslleial els fa mal. També tenen clar on van a parar les captures d’anfosos, rotges o círvies comercialitzades il·legalment.

Els dos inspectors de pesca del Consell Insular d’Eivissa fan mans i mànigues per complir un programa que inclou centenars de visites a restaurants, distribuïdors i peixateries, i supervisar la descàrrega de peix i marisc de la Península, a més dels permisos de les barques de pesca. Des del Consell d’Eivissa admeten, però, que els mitjans del servei d’inspecció segueixen sent insuficients.

11/06/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT