política

Només el 4,5% dels menorquins a l’estranger exerceixen el seu dret a vot

D'ells depèn ara el guanyador de l'acta de senador per Menorca


Només el 4,5% dels menorquins residents a l’estranger van votar per correu a les eleccions del passat 28 d’abril. Això suposa 112 persones, de les quasi 2500 inscrites al cens de residents a l’estranger. Els que viuen a Alemanya son els que més exerceixen aquest dret, seguit dels residents a l’Argentina i els Estats Units.

Aquesta dada és rellevant perquè aquest dimecres a primera hora la Junta Electoral farà el recompte dels vots corresponents als comicis de diumenge. Poden ser decisius en l’elecció del nou senador per Menorca. A hores d’ara, el candidat del PP avantatja amb 35 vots l’aspirant socialista. A les 8 del dematí els membres de la junts i representants dels partits estan citats al Tribunal Superior de Justícia de Balears, a Palma, per fer el recompte i donar validesa als resultats. També es revisaran els prop de 900 vots nuls recollits a Menorca.

La Junta Electoral també ha de determinar com resol la incidència detectada en una mesa de Es Castell, en la qual no quadraven les paperetes amb la suma dels vots dels candidats. En aquesta mesa, la socialista Carme Garcia Querol ha obtingut 177 vots, 70 més que el candidat del PP, Jordi López. Si no es té en compte aquesta mesa, els populars tenen 105 vots més que els socialistes.

Del que resolgui la junta electoral en sortirà el senador de Menorca, que es convertirà en la única veu de l’illa a Madrid.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El Consell de Menorca desenvoluparà un programa d’allotjament temporal per a persones en risc de quedar al carrer

La institució invertirà el 2020 un total de 750 mil euros en polítiques d'habitatge com aquesta

El Bloc d’Unitat Popular presenta les activitats i actes cultural en motiu de la Diada de Mallorca

Un any més tornen a convocar per dia 30 de desembre una manifestació pels carrers de Palma

El Partit Popular dona suport a Rafel Nadal després de la seva polèmica amb el batle de Manacor

El tenista ha contestat amb una carta pública i ha assegurat que no ha rebut cap tracte de favor

Aprovades 7 esmenes en defensa de les Balears al Comitè Europeu de les Regions

Antoni Vicens, director general de Fons Europeus, ha defensat la necessitat d'integrar el concepte d'insularitat en els reptes de les...